R5 3600XT ve RTX 2060 sistem alınır mı?

Bütçe
11.500
@Thrimach sistemi beğendim ama gerçekten o kadar bütçeye düz 2060 takmak komik kaçar. 3600XT maalesef fiyatını hakeden bir işlemci değil. Sıvı soğutma aldıktan sonra 3600 eklemen daha iyi olur. Kalan bütçeyi de an az 2060 Super ekleyecek şekilde tamamlayabilirsin. 3000 serisi gelirken düz 2060 alınmaz.

@Thrimach sistemi beğendim ama gerçekten o kadar bütçeye düz 2060 takmak komik kaçar. 3600XT maalesef fiyatını hakeden bir işlemci değil. Sıvı soğutma aldıktan sonra 3600 eklemen daha iyi olur. Kalan bütçeyi de an az 2060 Super ekleyecek şekilde tamamlayabilirsin. 3000 serisi gelirken düz 2060 alınmaz.
yapıcı ve özenli yorum. teşekkür ediyorum.

3600XT fiyatını hak etmiyor. 3600/3600X alınabilir.
Anakart ileriye dönük olması açısından B550 alınmış ama B450M S2H de olur.
Seçilen RAM'ler tamamen görüntü. Daha uygun fiyata daha yüksek frekanslı alınabilir.
Ekran kartı soğutmasına bu kadar para vermeye gerek yok.
Kasa daha uygun seçilebilir.
Sıvı soğutmaya gerek yok.
2 TB HDD yerine sadece SSD alınır.

Oyun oynamayı amaçladığınız halde sistemde ekran kartı hariç her bileşeni yüksek tutmuşsunuz. Bu mantıklı değil. Parçalar kaliteli ama bu demek değildir ki bunları kısınca kalitesiz olacak. Hayır, öyle bir şey yok ki 3000 serisi yaklaşmaktayken düz 2060 almak çok saçma.

Bende yeni PC topladım masaydı, ekipmandı bileşenler derken 20K'yı gördüm henüz sistemi toplamadım, fiyat neden 20K derseniz 2080 ekran kartı aldığımdan değil bende 2060S yeterli gördüm 1080P Gaming için ama hiçbir parçada ucuza kaçmadım ileride daha iyi bir ekran kartı ve 4K monitör ile upgrade edilebilir seviyede tuttum. Bence arkadaş doğru düşünce içerisinde 1080P oyun için güçlü bir(ROG STRIX serisi mesela)2060 bile 144Hz monitörle gayet yeterli olur, ama 2060S ile tadından yenmez.

3600XT fiyatını hak etmiyor. 3600/3600X alınabilir.
Anakart ileriye dönük olması açısından B550 alınmış ama B450M S2H de olur.
Seçilen RAM'ler tamamen görüntü. Daha uygun fiyata daha yüksek frekanslı alınabilir.
Ekran kartı soğutmasına bu kadar para vermeye gerek yok.
Kasa daha uygun seçilebilir.
Sıvı soğutmaya gerek yok.
2 TB HDD yerine sadece SSD alınır.

Oyun oynamayı amaçladığınız halde sistemde ekran kartı hariç her bileşeni yüksek tutmuşsunuz. Bu mantıklı değil. Parçalar kaliteli ama bu demek değildir ki bunları kısınca kalitesiz olacak. Hayır, öyle bir şey yok ki 3000 serisi yaklaşmaktayken düz 2060 almak çok saçma.
sıvı soğutmaya gerek yok hddye gerek yok ekran kartı soğutmasına gerek yok. ne almalıyım sizce ?

Bende yeni PC topladım masaydı, ekipmandı bileşenler derken 20K'yı gördüm henüz sistemi toplamadım, fiyat neden 20K derseniz 2080 ekran kartı aldığımdan değil bende 2060S yeterli gördüm 1080P Gaming için ama hiçbir parçada ucuza kaçmadım ileride daha iyi bir ekran kartı ve 4K monitör ile upgrade edilebilir seviyede tuttum. Bence arkadaş doğru düşünce içerisinde 1080P oyun için güçlü bir(ROG STRIX serisi mesela)2060 bile 144Hz monitörle gayet yeterli olur, ama 2060S ile tadından yenmez.

Bu arada eklemeyi unuttum arkadaşların dediği gibi 3600XT performans karşılaştırma videolarına bak derim gerçekten 3600 ile aralarında pek fark yok hatta yeni 3300X tek çekirdek performansında 3600XT ile aralarında 3-5 puan var yok diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı