R5 5500 1.4v 4.8 GHz iyi midir?

Testlerde çökmüyor fakat sıcaklıktan dolayı restart atıyor çünkü 15 saniyeden sonra 95 dereceleri geçiyor ve gerçek stabilite testini soğutucu geldikten sonra yapacağım. CPU-Z "bench CPU" kısa sürdüğü için kapanmadan skor tablosunu veriyor. Kim bilir belki soğutucuyla birlikte 1.38 Volt ile 4.8 GHz'i stabil olur veya 1.43-1.45Volt ile 5 GHz. Fazla ümitli değilim tabii ki 5 GHz için ama olsun.

Bütün testleri ve sonuçları bu konuya veya yeni konu açıp yüklerim sizi de etiketlerim.

Soğutucu ne aldın?
CPU-Z stress kısmına basarsan süre sınırı olmadan oradan da daha uzun test edebilirsin.

Soğutucu ne aldın?
CPU-Z stress kısmına basarsan süre sınırı olmadan oradan da daha uzun test edebilirsin.

Cooler Master'ın 4 bakır borulu 12 cm fanlı güzel bir soğutmasını aldım adını tam yazmamışlardı 2. el aldım zaten. Tahminime göre çarşamba günü elime ulaşır. Zaten stok soğutucuyla bu değerleri alıyorsam kule tipi fanla buz gibi çalışır.

Cooler Master'ın 4 bakır borulu 12 cm fanlı güzel bir soğutmasını aldım adını tam yazmamışlardı 2. el aldım zaten. Tahminime göre çarşamba günü elime ulaşır. Zaten stok soğutucuyla bu değerleri alıyorsam kule tipi fanla buz gibi çalışır.
Ben açıkcası pahalı bir hava soğutucusu dışında bir soğutucuyla 15 saniyede kapanan bir sistemi ayakta tutabilceğini sanmıyorum ama aksi olursa görmek isterim konuyu takibe aldım.

Ben açıkçası pahalı bir hava soğutucusu dışında bir soğutucuyla 15 saniyede kapanan bir sistemi ayakta tutabileceğini sanmıyorum ama aksi olursa görmek isterim konuyu takibe aldım.

Şu an 4.7 GHz 1.37 Volt da kullanıyorum Valorant'ta 63 derece ortalama sıcaklık stok soğutucuyla. Yeni soğutucuyla ben 4.9 GHz veya 5 GHz denemelerimde CPU bench yaparken 90'a vursada sıkıntı yapmam, kapanmasın kâfi.

Çok fazla bir şey bekleme bence.

Tek beklentim oyundayken serin tutsun bench veya render yapmayacağım zaten stok soğutucuyla bile şu an 4.7 GHz'de 1.37 Volt ile Valorant'ta 63 derece. 4.9 GHz veya 5 GHz falan yaparsam oyunlarda serin tutsun kâfi.

Deneyip merakınızı giderin tabi de işlemciyi sürekli o şekilde kullanmak gereksiz bence. Testlerde yüksek puan alıyorsun eyvallah fakat gerçek kullanımda bir fark olacağını sanmıyorum yada üst seviye bir ekran kartını beslemeye falan mı çalışıyorsunuz? Sürekli sabit voltaj yüksek frekans kullanmak işlemcinin ömrünü yiyecektir kesinlikle. Hele ihtiyacınız yoksa böyle bir hıza boşuna zarar.

5500'ün 4.8 GHz de çalışmasının imkanı yoktur.

Tabii burada çalışmadan kastım masaüstü almak değil, 7/24 daily Rocksolid'dir.

Ayrıca sabit Vcore ve all Core kullanarak Max 1 aya CPU'yu degeade edersiniz.

Zen 3 CPU kullanıyorsanız PBO2 kullanmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an 4.7 GHz 1.37 Volt da kullanıyorum Valorant'ta 63 derece ortalama sıcaklık stok soğutucuyla. Yeni soğutucuyla ben 4.9 GHz veya 5 GHz denemelerimde CPU bench yaparken 90'a vursada sıkıntı yapmam, kapanmasın kâfi.

Tek beklentim oyundayken serin tutsun bench veya render yapmayacağım zaten stok soğutucuyla bile şu an 4.7 GHz'de 1.37 Volt ile Valorant'ta 63 derece. 4.9 GHz veya 5 GHz falan yaparsam oyunlarda serin tutsun kâfi.
Aynı işlemciye sahibim 4,9 hatta 4,95 değerlerini Yakaladım 1,4 - 1,45 arasında.. 6 Bakır borulu Çift fanlı bir soğutucuya sahibim. Sıcaklık olarak 72 Derece max gördüm prime95 de. Ancak sıcaklığa dayalı fan seslerinin artması sebebi ile 4,725 Ghz sabitledim . 1,358 Gibi bir voltajda. Sıcaklık max 65 Derece Prime 95 de ..Şöyle bir durum var işlemci 5 ghz olabilir ama Gerekli voltaj ve ayarlar düzgün yapılmazsa ve kasa hava akışı kötü ise 4.7 üzerine pek cıkmanı önermem cünki 4.8 De aldığım Tek cekirdek skorlarım 4,25 1,358v ile neredeyse birebir aynı ve nerdeyse 10 derece düşük soğuklukta calışıyor.

Aynı işlemciye sahibim 4,9 hatta 4,95 değerlerini yakaladım 1,4 - 1,45 arasında. 6 bakır borulu çift fanlı bir soğutucuya sahibim. Sıcaklık olarak 72 derece Max gördüm Prime95 de. Ancak sıcaklığa dayalı fan seslerinin artması sebebi ile 4,725 GHz sabitledim. 1,358 gibi bir voltajda. Sıcaklık Max 65 derece Prime 95 de. Şöyle bir durum var işlemci 5 GHz olabilir ama gerekli voltaj ve ayarlar düzgün yapılmazsa ve kasa hava akışı kötü ise 4.7 üzerine pek cıkmanı önermem çünkü 4.8 de aldığım tek cekirdek skorlarım 4,25 1, 358v ile neredeyse birebir aynı ve neredeyse 10 derece düşük soğuklukta calışıyor.

Ses benim için önemli değil fakat benim işlemcim R23'te tek çekirdek CPU-Z'de tek ve çok çekirdekte inanılmaz skor artışı var. R23'te R5 5500 4.8 GHz de tek çekirdekte R5 5600X'den çok az farkla da olsa önde. CPU-Z tek ve çok çekirdekte de R5 5600X'in önüne geçiyor. Bu muhteşem çünkü aralarında bayağı bir fiyat farkı var. Büyük ihtimalle soğutucu geldikten sonra 4.8 veya 4.9 gibi değerler kullanacağım. Bu arada siz dediniz diye bende denedim şu an 1.354Volt 4.7 GHz'de stabil.

Ses benim için önemli değil fakat benim işlemcim R23'te tek çekirdek CPU-Z'de tek ve çok çekirdekte inanılmaz skor artışı var. R23'te R5 5500 4.8 GHz de tek çekirdekte R5 5600X'den çok az farkla da olsa önde. CPU-Z tek ve çok çekirdekte de R5 5600X'in önüne geçiyor. Bu muhteşem çünkü aralarında bayağı bir fiyat farkı var. Büyük ihtimalle soğutucu geldikten sonra 4.8 veya 4.9 gibi değerler kullanacağım. Bu arada siz dediniz diye bende denedim şu an 1.354Volt 4.7 GHz'de stabil.

4,8 4, 9 cıkması çok da öenmli değil bu işlemci 5 GHz de olsa ön belleği 5600'den 2 kat az olduğu için hep bir nebze topal olacak. CPU-Z Cok fazla aldanma derim 4,7 CB23 de elde ettiğim skor neredeise bire bir aynı 4,8 GHz ile. Yani işlemci güzel voltaj vermedikçe pek anlamı yok :) Ve öyle bir şey ki 5GHz de olsa 4,6 GHz de 5600'un verdiği FPS hiçbir zaman vermeyecek. Misal test aldım 2K Çözünürlükte RX 6650XT İle CS:GO'da 350 -400 FPS geldi. 4,7 iken... Ama R5 5600 DE 400'den asağıya düşmüyor 500 üzeri bile görüyor 4,6 GHz ile :D Yani bu işlemciye ha bire voltaj verip overclcok yapmaya calısmak gercekten mantıksız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı