R5 5500 3070 Ti sistemde oyun oynarken drop giriyor

ozgexonce

Femtopat
Katılım
30 Ekim 2022
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
10 ay önce 3070 Ti'lı bir sistem toplamak istemiştim ve montajı dahil her şeyini yaptıktan sonra hayatımda yaşayacağım en büyük anormallikler bu zamanda patlak vermeye başladı. Küçüklüğümden beri PC kullanıcısı olarak ilk defa başıma bu tarz şeyler geldi. LoL'de, CS:GO'da, Don't Starve'da bile sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda bile anlamsız anlık takılmalar, saliselik droplar yiyordum. Asla oyun oynayamıyordum, oynanılacak gibi değil. Ne kadar format attıysam düzeltemedim Windows 10'dan Windows 11 geçerek birçok yol denedim. DDU silip tekrar yüklemek chipset sürücüsü, BIOS güncellemeleri dahil her şeyi eksiksiz yaptım ama sorunlar bir türlü düzelmedi. Yepyeni sıfır aldığım SSD üzerine bir tane daha SSD aldım ve düzelmedi, gittim güç kaynağı aldım yine düzelmedi, gittim anakartı değiştirdim düzelmedi, arkadaşların yardımıyla sisteme 4 farklı ekran kartı taktık, monitör taktık yok düzelmedi. Çok anlamsız droplar, stuttering problemleri yaşamaya devam ediyordum. 10 aydır hiçbir insan sorunumu çözemedi, para harcayarak çok donanım değiştirdim ama bir çözüm yolu bulamadım.

Sistemim:

PSU: Cooler Master 600W 80Plus
Anakart: ASUS B450M-K
Ekran kartı: RTX 3070 Ti
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 3000MHz 2x8 Ballistix toplam 16 GB
SSD: Samsung EVO 240 + Crucial 230GB
HDD: 1TB HDD wdblue
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Psu olarak 600w zar zor da olsa yeterli gelir aslında ama 5500'ün 1080p de darboğaz yapması muhtemel bir durum.
 
Temiz bir flasha sıfırdan w10 yükleyin rufusla yaptığınız gibi. Anakarta gömülmüş olabilir crackli windows. O yüzden yeni anakart ve temiz ssd ile baştan bir kurun bence. W10'u da cracklemeyin hemen. Retail key satın alıp orijinal etkinleştirme yapılabilir. Veya hiç denemedim ama anakarta gömülü crack keylerini silme yolu varsa onu deneyip baştan bir format atın derim. Aklıma da başka bir çözüm gelmiyor.
Anakarta gömülü olsa yeni gidip aldığım anakartta düzelmiş olması lazımdı ama yine kendiliğinden etkinleşti. İnternete her bağlandığımda otomatikman sunucu bulup etkinleşiyor

Psu olarak 600w zar zor da olsa yeterli gelir aslında ama 5500'ün 1080p de darboğaz yapması muhtemel bir durum.
Hocam iyi de cs go da lolde neden fps düşüşü yaşayıp anlık takılmalra mağruz kalıyorum ne alaka.
 
Anakarta gömülü olsa yeni gidip aldığım anakartta düzelmiş olması lazımdı ama yine kendiliğinden etkinleşti. İnternete her bağlandığımda otomatikman sunucu bulup etkinleşiyor.

Hocam iyi de CS:GO'da LoL'de neden FPS düşüşü yaşayıp anlık takılmalra mağruz kalıyorum ne alaka.

Sorun çözüldü mü çözülmediyse SSD değiştirdiniz mi veya denediniz mi?
Düzenleme değiştirmişsiniz. Geriye çok bir şey kalmıyor aslında farklı bir SATA kablosu ile test yapılabilir ve denemediyseniz farklı bir güç kaynağı beslemesi.
 
Bu takılma yapan oyunları SSD üzerinde mi çalıştırıyorsunuz HDD üzerinde mi?
SSD üzerinde çalıştırdım hiçbir gram değişiklik olmadı hatta aldığım yeni ssd içinde bile denedim. SSd içinde denemiş olmama rağmen gittim aldım. Tüm donanımlarımı yeniden aldım aslında olmasına rağmen sürekli gidip aldım. Bu sorunu düzelticem diye hep para harcadım 2. bir bilgisayar toplamış kadar oldum.
 
SSD üzerinde çalıştırdım hiçbir gram değişiklik olmadı hatta aldığım yeni SSD içinde bile denedim. SSD içinde denemiş olmama rağmen gittim aldım. Tüm donanımlarımı yeniden aldım aslında olmasına rağmen sürekli gidip aldım. Bu sorunu düzelteceğim diye hep para harcadım 2. bir bilgisayar toplamış kadar oldum.

Evet tüm yorumları okudum bayağı bir para harcamışsınız yakın zamanda bir talihsizlik sonucunda birçok parça almak zorunda kaldığım için sizi çok iyi anlıyorum. Sorun olabilecek hemen hemen her parçayı değiştirip denemişsiniz zaten değiştirmediğiniz ne kaldı ona bakmak daha mantıklı örneğin ucuz aksesuarlar bilgisayarlarda takılms ve kasma sorununa neden olabiliyor bir yakın arkadaşım eskiden Çin'den çok ucuza bir mouse almıştı ve ne zaman PC'ye taksa PC kasmaya başlıyordu.
 
Evet tüm yorumları okudum bayağı bir para harcamışsınız yakın zamanda bir talihsizlik sonucunda birçok parça almak zorunda kaldığım için sizi çok iyi anlıyorum. Sorun olabilecek hemen hemen her parçayı değiştirip denemişsiniz zaten değiştirmediğiniz ne kaldı ona bakmak daha mantıklı örneğin ucuz aksesuarlar bilgisayarlarda takılms ve kasma sorununa neden olabiliyor bir yakın arkadaşım eskiden Çin'den çok ucuza bir mouse almıştı ve ne zaman PC'ye taksa PC kasmaya başlıyordu.
Çok teşekkür ederim beni anladığınız için. Gerçekten dediğiniz mouse olayını çok düşündük mantıklı gelmişti sizde şimdi söyleyince cevabını vereyim pc ye 3 farklı mouse 2 farklı klavye takıldı sorun aynıydı
 
Çok teşekkür ederim beni anladığınız için. Gerçekten dediğiniz mouse olayını çok düşündük mantıklı gelmişti sizde şimdi söyleyince cevabını vereyim PC'ye 3 farklı mouse 2 farklı klavye takıldı sorun aynıydı.

Aklım ev elektiriğine gidiyor farklı evlerde denemişsiniz zaten. İç kabloları hep aynı mıydı onlar da değişti mi örneğin PCIe kabloları SATA kabloları ve son bir şey daha yeni aldığınız SSD takılı bırakın sadece diğerlerini söküp denediniz mi?
 
Aklım ev elektiriğine gidiyor farklı evlerde denemişsiniz zaten. İç kabloları hep aynı mıydı onlar da değişti mi örneğin PCIe kabloları SATA kabloları ve son bir şey daha yeni aldığınız SSD takılı bırakın sadece diğerlerini söküp denediniz mi?
Evet tek tek de denedim yepyeni sata kablosuyla da denedim. Farklı evlerde denendi ve izmirdeki en kaliteli net kafenin içinde pc çalıştı aynı şekil orda da aynıydı. Nolur bana yardım edin lütfen recep baltaş falan gelsin gerekirse. Virüs girmiş olabilir mi bilmiyorum artık ben bittim öldüm ya çok kötüyüm lütfen yardım edin
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı