R5 5500 RX 6600 sistem görüntü vermiyor ve ekran kartını görmüyor

pla10

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
ASUS B450 MK 2
İşlemci
R5 5500
Merhaba, bugün bilgisayarımda garip bir problem yaşadım. Olayı adım adım anlatayım:

Odadan kısa süreliğine çıktım, bu sırada bilgisayarın bağlı olduğu prize elektrikli süpürge takılmış. Geri geldiğimde bilgisayarı açtım, sistem normal şekilde açıldı ama internet bağlantısı yoktu.
Ethernet kablosunu çıkardım, o anda bilgisayar dondu.
Bilgisayarı kapatıp tekrar açtım, bu sefer açıldı ama Görev Yöneticisi'nde ekran kartı görünmüyordu.

Sonra tekrar kapatıp açtım, bu defa hiç görüntü gelmedi.
Birkaç kez denedim, bir seferinde tekrar açıldı ama yine ekran kartını görmüyordu.

Bunun üzerine şu işlemleri yaptım:

BIOS pilini çıkarıp taktım.
Statik elektrik olabilir diye Power tuşuna bir süre bastım.
Uzun bir süre bekleyip tekrar açmayı denedim.

Ama artık hiç görüntü gelmiyor, anakartta sarı LED ışık sabit yanıyor.

Sizce sorunun kaynağı ne olabilir? Ekran kartı veya diğer donanım parçaları yanmış olabilir mi?

Son düzenleme:
Bilgisayarın PSU kablosunu çıkarın. Çift RAM varsa birini çıkarın, kalanı da çıkardığınız RAM'in yerine takın. Ardından power tuşuna 3-5 kere basın ve 10 saniye basılı tutun.

5-6 kez farklı RAM takmayı yerlerini değiştirmeyi falan deneyin.

Bilgisayarın PSU kablosunu çıkarın. Çift RAM varsa birini çıkarın, kalanı da çıkardığınız RAM'in yerine takın. Ardından power tuşuna 3-5 kere basın ve 10 saniye basılı tutun.

5-6 kez farklı RAM takmayı yerlerini değiştirmeyi falan deneyin.
Hocam bilgisayarı bilgisayarcıya götürdüm, detaylı bir şekilde inceledi. Maalesef sistemde; anakart, RAM’lerden biri ve ekran kartının arızalı olduğunu söyledi.

Hocam bilgisayarı bilgisayarcıya götürdüm, detaylı bir şekilde inceledi. Maalesef sistemde; anakart, RAM’lerden biri ve ekran kartının arızalı olduğunu söyledi.
Akım kaynaklı olabilirler lakin tek seferde bu kadar parçanın bozulması normal değil. Güvendiğiniz işini iyi yapan biriyse ve dediği de doğruysa geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı