pla10
Decapat
Daha fazla
- Ekran kartı
- RX 6600
- Anakart
- ASUS B450 MK 2
- İşlemci
- R5 5500
Merhaba, bugün bilgisayarımda garip bir problem yaşadım. Olayı adım adım anlatayım:
Odadan kısa süreliğine çıktım, bu sırada bilgisayarın bağlı olduğu prize elektrikli süpürge takılmış. Geri geldiğimde bilgisayarı açtım, sistem normal şekilde açıldı ama internet bağlantısı yoktu.
Ethernet kablosunu çıkardım, o anda bilgisayar dondu.
Bilgisayarı kapatıp tekrar açtım, bu sefer açıldı ama Görev Yöneticisi'nde ekran kartı görünmüyordu.
Sonra tekrar kapatıp açtım, bu defa hiç görüntü gelmedi.
Birkaç kez denedim, bir seferinde tekrar açıldı ama yine ekran kartını görmüyordu.
Bunun üzerine şu işlemleri yaptım:
BIOS pilini çıkarıp taktım.
Statik elektrik olabilir diye Power tuşuna bir süre bastım.
Uzun bir süre bekleyip tekrar açmayı denedim.
Ama artık hiç görüntü gelmiyor, anakartta sarı LED ışık sabit yanıyor.
Sizce sorunun kaynağı ne olabilir? Ekran kartı veya diğer donanım parçaları yanmış olabilir mi?
Odadan kısa süreliğine çıktım, bu sırada bilgisayarın bağlı olduğu prize elektrikli süpürge takılmış. Geri geldiğimde bilgisayarı açtım, sistem normal şekilde açıldı ama internet bağlantısı yoktu.
Ethernet kablosunu çıkardım, o anda bilgisayar dondu.
Bilgisayarı kapatıp tekrar açtım, bu sefer açıldı ama Görev Yöneticisi'nde ekran kartı görünmüyordu.
Sonra tekrar kapatıp açtım, bu defa hiç görüntü gelmedi.
Birkaç kez denedim, bir seferinde tekrar açıldı ama yine ekran kartını görmüyordu.
Bunun üzerine şu işlemleri yaptım:
BIOS pilini çıkarıp taktım.
Statik elektrik olabilir diye Power tuşuna bir süre bastım.
Uzun bir süre bekleyip tekrar açmayı denedim.
Ama artık hiç görüntü gelmiyor, anakartta sarı LED ışık sabit yanıyor.
Sizce sorunun kaynağı ne olabilir? Ekran kartı veya diğer donanım parçaları yanmış olabilir mi?
Son düzenleme: