Çözüldü R5 5500 RX 6650XT sistemde GPU kullanımı aniden düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aithusan

Decapat
Daha fazla  
PUBG oynarken ekran kartı kullanımı %60-%70 civarlarında oluyor ama saniyelik ekran kartı kullanımı birden %10'lara düşüyor. Bu yüzden de drop yiyorum, 10-15 saniyede bir oluyor. Bu sorun sizce bu sorunu nasıl düzeltirim? AMD driver'ından bir ayar falan yapsam düzelir mi?

Ekran kartı: ASUS Dual RX 6650 XT.
İşlemci: R5 5500.
RAM: 8x2 3000MHz CL16 G.Skill.
Anakart: B450 m a Pro max-
PSU: Sharkoon 650 watt.
(Oyun M.2 SSD'de yüklü)

Değil. O ayarlarla da uğraşmanızı tavsiye etmem hocam. Sıcaklık değerleri nedir oyun içinde?

Sıcaklık değerleri gayet iyi ekran kartı %60 kullanımda 60 derece işlemci tam yükte 70 derece ama sorun o değil saçma sapan GPU kullanımının birden saniyelik dibi görmesi

Değil. O ayarlarla da uğraşmanızı tavsiye etmem hocam. Sıcaklık değerleri nedir oyun içinde?

Sıcaklık ile ilgili bir sorunum yok değerler gayet iyi ama oyunda birden ekran kartı kullanımı saniyelik dibi görüyor

Sıcaklık değerleri gayet iyi ekran kartı %60 kullanımda 60 derece işlemci tam yükte 70 derece ama sorun o değil saçma sapan GPU kullanımının birden saniyelik dibi görmesi.

Sıcaklık ile ilgili bir sorunum yok değerler gayet iyi ama oyunda birden ekran kartı kullanımı saniyelik dibi görüyor.

İşlemci çalışma frekansı ne peki? CPB'yi kapattınız mı daha önce?

Evet işlemci sayısı tikini kaldırırsan sorun çözülür, işlemcin 4 çekirdekte çalışıyor ekran kartını besleyemiyor o yüzden kullanım düşüyor.
O 4 yazan yere bastığımda en son en büyük rakam olarak 4 var aslında orada 5 ve 6 da olması gerekmiyormu nede olsa 6 çekirdek değil mi

İşlemci sayısı tikini kaldırıp denediniz mi? İşlemcinin %100 olmasının muhtemel sebebi çekirdek sayısının 4 olması. 12 çekirdekli işlemciyi 4 çekirdek kullanıyorsunuz şu an.
deniyorum şuan hemen döneceğim

@Emir M. @Finestriker

Evet o tiki kaldırdım işlemcim kullanımı şuan 40 50 lerde üstelik fps deli dehşet uçtu ne kadar teşekkür etsem az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı