R5 5500 sistemde Valorant 120-150 FPS veriyor

Eyfat

Centipat
Daha fazla  
Valorant'ta 1-2 ay önce 200-220 FPS alıyordum şimdi 120-150 alıyorum ve ani FPS düşüşleri de yaşanmaya başladı. Bilgisayarı alalı 9-10 ay falan oldu toplama PC almıştım ama ben toplamadım hazır toplanmış şekildeydi. Termal macun eskimiş olabilir mi neden kaynaklandığını nasıl anlarım?

Sistem bilgileri:
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
RAM: 32 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 Super.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant'ta 1-2 ay önce 200-220 FPS alıyordum şimdi 120-150 alıyorum ve ani FPS düşüşleri de yaşanmaya başladı. Bilgisayarı alalı 9-10 ay falan oldu toplama PC almıştım ama ben toplamadım hazır toplanmış şekildeydi. Termal macun eskimiş olabilir mi neden kaynaklandığını nasıl anlarım?

Sistem bilgileri:
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
RAM: 32 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 Super.
Hocam Geforce Experience' den ekran kartı sürücülerini güncelleyin. Grafik ayarlarından Valorant' ı Yüksek Performans olarak işaretleyin. Denetim masasından>Donanım ve Ses>Güç Seçenekleri>Yüksek Performans' ı işaretleyin. Oyun içi ayarlardan görüntü kısmında FPS sınırlamayı kaldırın. Bilgisayarın içini temizleyin. Benden bu kadar umarım işe yarar

HW Monitor gibi uygulamalarla ısısını kontrol edebilirsiniz. Oyundayken ısı seviyelerini atın, bakalım.
1727625487264.png

Poligonda iken işlemcinin ısıları bu şekilde.

Hocam GeForce Experience'tan ekran kartı sürücülerini güncelleyin. Grafik ayarlarından Valorant'ı Yüksek Performans olarak işaretleyin. Denetim masasından>Donanım ve Ses>Güç Seçenekleri>Yüksek Performans'ı işaretleyin. Oyun içi ayarlardan görüntü kısmında FPS sınırlamayı kaldırın. Bilgisayarın içini temizleyin. Benden bu kadar umarım işe yarar

Hocam yani o kadar çözüm yöntemi söyledim ve hiçbir cevap yazmadınız mı?

FPS başlarda normal olup sonradan düşme yaşanmış. Güç ayarlarıyla ilgili olamaz. Zaten o ayar o kadar da FPS arttırmaz. Isılarda sorun yok, büyük ihtimal kasanın içi temiz. Ekran kartı güncellemeyle ilgili de soru sormuş zaten bizlere. Tek bakılması gereken FPS kısıtlama ayarı olduğunu düşünüyorum.

Hepsini zaten yapmıştım hem bunları değiştirmeden değiştiği için bir şey demedim.

FPS başlarda normal olup sonradan düşme yaşanmış. Güç ayarlarıyla ilgili olamaz. Zaten o ayar o kadar da FPS arttırmaz. Isılarda sorun yok, büyük ihtimal kasanın içi temiz. Ekran kartı güncellemeyle ilgili de soru sormuş zaten bizlere. Tek bakılması gereken FPS kısıtlama ayarı olduğunu düşünüyorum.
FPS kısıtlama kapalıydı zaten ani düşmeler yaşanınca mecbur ekranımın Hz ine göre kısıtladım kasayıda daha temizleyeli 1-2 hafta oldu.

Buradan güncellemene gerek yok kendi uygulamasından güncelleyebilirsin. Kendi uygulaması yüklü değilse kendi ekran kartı modelini seçerek yüklemen lazım.
1727630538373.png
Bu şekilde otomatik yaptığımda güncel olduğunu söylüyor ama sürümü düşük en güncele göre galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı