R5 5500 ve 3060 Ti sisteme CPU OC mi yoksa GPU OC mi?

RemziDemirli

Centipat
Daha fazla  
RAM
PATRIOT 8GB 3200MHz VIPER STEEL DDR4 CL-16
Ekran kartı
GIGABYTE RTX3060TI GAMING OC PRO 8GB DDR6 256B
Anakart
Gigabyte B450M-S2H V2 2133MHz Soket Am4 mAtx
İşlemci
AMD RYZEN 5 5500 3.6GHZ
R5 5500 ve 3060 Ti sistemin var. R5 5500 haliyle 3060 Ti'ı 1920x1080p çözünürlükte besleyemediği için darboğaz yapabiliyor. Eğer ki overclock yapacak olursam sizce İşlemciyi mi yoksa ekran kartını mı yoksa ikisini de mi overclock yapmalıyım? Eğer işlemciye OC yaparsam garanti gider mi?
Ve işlemci OC için gereken Voltaj ve Frekans değerleri nasıl olmalı? Anakart: Gigabyte B450M S2H.

Sistem RAM ve işlemci bakımından ekran kartına göre dengesiz olmuş. Ekran kartı tam beslenmediği için ekran kartına OC yapmanın bir kazanımı olmaz. İşlemciye OC yapabilirsiniz ama yine çok kazanım sağlamaz. Öncelikli olarak 1 adet daha 8 GB RAM alıp sistemi Dual channel yapın. Sonrasında bütçeniz varsa belki işlemci yükseltirsiniz.

İşlemcin, ekran kartını besleyemiyorsa işlemciye oc yapmak zorundasın. Her b450 anakartın ve işlemcinin oc potansiyeli aynı olmuyor. Bunu internette araştırman lazım kullandığın işlemci ve anakart ile nasıl ayarlar yapılmış onları örnek alarak kendin için en optimize ayarı yapman lazım.
"Her b450 anakartın ve işlemcinin oc potansiyeli aynı olmuyor" derken şunu demek istiyorum B450m s2h ile B450m mortar max'in kalitesi farklı. İşlemci içinde 2 tane r5 5500 olsa bile silikon kaliteleri farklı olabiliyor.
İşlemci'yi yakmadığın sürece garantisi gitmez. Aynı durum Ekran kartı içinde öyle sanırım birde güvenlik etiketini vb. sökmediğin sürece.

Sistem RAM ve işlemci bakımından ekran kartına göre dengesiz olmuş. Ekran kartı tam beslenmediği için ekran kartına OC yapmanın bir kazanımı olmaz. İşlemciye OC yapabilirsiniz ama yine çok kazanım sağlamaz. Öncelikli olarak 1 adet daha 8 GB RAM alıp sistemi Dual channel yapın. Sonrasında bütçeniz varsa belki işlemci yükseltirsiniz.
Hocam zaten 2x8 GB ramlerim dual channel 3200MHz de çalışıyor. İşlemci yükseltmeyi ben de çok istiyorum ama alacak fırsat arıyorum.

İşlemcin, ekran kartını besleyemiyorsa işlemciye oc yapmak zorundasın. Her b450 anakartın ve işlemcinin oc potansiyeli aynı olmuyor. Bunu internette araştırman lazım kullandığın işlemci ve anakart ile nasıl ayarlar yapılmış onları örnek alarak kendin için en optimize ayarı yapman lazım.
"Her b450 anakartın ve işlemcinin oc potansiyeli aynı olmuyor" derken şunu demek istiyorum B450m s2h ile B450m mortar max'in kalitesi farklı. İşlemci içinde 2 tane r5 5500 olsa bile silikon kaliteleri farklı olabiliyor.
İşlemci'yi yakmadığın sürece garantisi gitmez. Aynı durum Ekran kartı içinde öyle sanırım birde güvenlik etiketini vb. sökmediğin sürece.
Hocam ben şuan B450M-S2H anakart ile R5 5500'ü AMD Ryzen Master programının sağlamış olduğu Auto OC ve Curve optimizer'in Per Core modunda kullanıyorum. Sizce bunlardan vazgeçip kendim denemem mi gerekiyor? Bir de sizin önerdiğiniz değerler nelerdir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı