R5 5500 vs R5 5600

5500 al, kule tipi soğutucuya gerek yok stok fan ile çok serin çalışıyor. Biostan cpb kapatırsın hem ısınmaz hem fpsin -10 falan düşer. 144 hz monitörün olduğu için işini fazlasıyla görür. Masrafdan kurtulmuş olursun.
 
5500 al, kule tipi soğutucuya gerek yok stok fan ile çok serin çalışıyor. BIOS'tan CPB kapatırsın hem ısınmaz hem FPS'in -10 falan düşer. 144 Hz monitörün olduğu için işini fazlasıyla görür. Masrafdan kurtulmuş olursun.

Sen 5500 mu kullaniyorsun hocam.

R5 5500 alsam dedin diye R5 5600 hakkında video atmadım ve dediğin oyunların test videoları eski diye onları da atmadım. Güncel olarak R5 5600 vs R 5 5500 arasındaki farkı görmen için link bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hocam r5 5500e daha yatkın bakıyorum 5600 alırsam soğutucu da almak zorunda kalacağım ve çok fazla bir fps farkı yok bence ya.
 
Sen 5500 mu kullaniyorsun hocam.


hocam r5 5500e daha yatkın bakıyorum 5600 alırsam soğutucu da almak zorunda kalacağım ve çok fazla bir fps farkı yok bence ya.
Evet ben 5500 kullanıyorum. İşlemci yüklü oyunlarda fps farkını görürsün ama onun dışında çok devasa bir fark yok. Stok fan ile kullanıyorum biostan CPB kapattım işlemci boşta 35 derece oyun oynarken falan 45-50 dereceyi görüyor. Çok serin çalışıyor.
 
Hocam Valorant için doğru ama diğer oyunlar için ne yapacaksınız :) (bende 5600 var)
Amaca yönelik almak daha iyi olur. Ekstra masraf istenilmiyorsa 5500 yeterince iş görüyor. Daha fazla performans + kule tipi soğutucu isteniliyorsa 5600 alınır. O yüzden seçim sana kalmış @ucube maymun. 5500 f/p olarak gayet iyi bir işlemcidir. Ben 5500 stok fan ile kullanıyorum cpb kapattım gayet serin ve performanslı çalışıyor.
 
Amaca yönelik almak daha iyi olur. Ekstra masraf istenilmiyorsa 5500 yeterince iş görüyor. Daha fazla performans + kule tipi soğutucu isteniliyorsa 5600 alınır. O yüzden seçim sana kalmış @ucube maymun. 5500 F/P olarak gayet iyi bir işlemcidir. Ben 5500 stok fan ile kullanıyorum CPB kapattım gayet serin ve performanslı çalışıyor.

Hocam Overclock'lu mu kullanıyorsun yoksa normal mi? Bir de FiveM veya Rust oynuyorsanız FPS değerlerinizi söyleyebilir misiniz ekran kartınızla birlikte. Benimki RX6600.

Hocam Valorant için doğru ama diğer oyunlar için ne yapacaksınız :) (bende 5600 var)

Orası da doğru hocam.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı