R5 5600 60 derece işlemci sıcaklığı normal mi?

TaklayaGeldim

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Ekim ayı gibi R5 5600'lü bir sistem satın aldım ve aldığımdan beri aktif olarak kullanıyorum. Sistemi satın aldığımdan beri sadece 1 kere işlemci macununu değiştirdim. İşlemcimi stok fanla birlikte kullanıyorum ve boş yükte ortalam 50-60 derece arası bir değer alıyorum. Oyun açtığımda ise 80 dereceyi kolay kolay geçmiyor. Sizce bu değerler normal mi?

Dosya Ekleri

• ısı değerleri.PNG
    ısı değerleri.PNG
    52,6 KB · Görüntüleme: 49
Merhaba, Ekim ayı gibi R5 5600'lü bir sistem satın aldım ve aldığımdan beri aktif olarak kullanıyorum. Sistemi satın aldığımdan beri sadece 1 kere işlemci macununu değiştirdim. İşlemcimi stok fanla birlikte kullanıyorum ve boş yükte ortalam 50-60 derece arası bir değer alıyorum. Oyun açtığımda ise 80 dereceyi kolay kolay geçmiyor. Sizce bu değerler normal mi?

Normal gibi.

Ban pek normal gelmedi, sıcaklık normal fakat bu dereceyi 2200RPM ile sağlaması bir sorun gibi.

Oyunlarda kaç RPM ile çalışıyor?

Normal bir sıkıntı çıkmaz stok fanla bu değerleri alıyorsunuz sonuçta.

Ban pek normal gelmedi, sıcaklık normal fakat bu dereceyi 2200RPM ile sağlaması bir sorun gibi.

Oyunlarda kaç RPM ile çalışıyor?

Stok fanla kullanıyormuş çok normal, stok fan en iyi ihtimalle R5 5500'ü soğutabiliyor.

Stok fan diyoruz sonuçta. Havalar sıcak ve stok fan yetersiz kalıyor. Arkadaşın sıcaklıkları da normal seviyelerde. Kule tipi hava soğutma aldığında yeterli düzeyde soğutacaktır.

Stok fan diyoruz sonuçta. Havalar sıcak ve stok fan yetersiz kalıyor. Arkadaşın sıcaklıkları da normal seviyelerde. Kule tipi hava soğutma aldığında yeterli düzeyde soğutacaktır.

Peki stok fanla kullanmaya devam ettiğim sürece bana bir sıkıntı yaratır mı ileride yoksa sıvı ya da kule tipi soğutucu mu tercih etmeliyim?

Aşırı yüksek derecelere çıkmadığı sürece şimdilik bir sorun yaratmayacaktır. En yakın zamanda soğutucu değiştirin. Kule tipi hava soğutma bu işlemci için yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı