R5 5600 90 derecede çalışıyor

Circle

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb 3200mhz ddr4
Ekran kartı
RX 6700XT
Anakart
prime A520M-K
İşlemci
R5 5600
Oyuna girdiğim zaman R5 5600 işlemcimin derecesi 80-90 arasında oluyor. CS:GO oyunda nadir 250 FPS'e drop yiyiorum ortalama 400 FPS alıyorum ancak internette baktığım kadarıyla benim bilgisayar için az bir FPS olduğunu gördüm stok fan kullanıyorum. Kasam ASUS model tek faklı küçük bir kasa sanırsam soğutma konusunda çok iyi değil. Fan kurtarır mı benim sorunu kurtarırsa hangi fanı almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    67,3 KB · Görüntüleme: 45
Öncelikle stok fandan Kule tipi bir fana geçmelisin ve kasandaki diğer fan boşluklarına da fan eklemelisin. En azından 2 ön 1 de arka egzoz fan olsun. O zaman sıcaklıkların düşmesiyle birlikte hem işlemcin hem de ekran kartın rahatlayacak ve FPS ve Drop konusundaki sıkıntılarının bir çoğu azalacaktır.

Oyuna girdiğim zaman R5 5600 işlemcimin derecesi 80-90 arasında oluyor. CS:GO oyunda nadir 250 FPS'e drop yiyiorum ortalama 400 FPS alıyorum ancak internette baktığım kadarıyla benim bilgisayar için az bir FPS olduğunu gördüm stok fan kullanıyorum. Kasam ASUS model tek faklı küçük bir kasa sanırsam soğutma konusunda çok iyi değil. Fan kurtarır mı benim sorunu kurtarırsa hangi fanı almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Aynı işlemci var CS Valorant da 55-60 derece geçmiyor stok fan ile BIOS'tan overclocku kapattım FPS çok dusmuyor neredeyse hiç dusmuyor yapmanı tavsiye ederim YouTube'dan bulabilirsin nasıl kapatılacağını.

Şu anda soğutucu alacak durumda değilsen BIOS'tan undervolt yapabilirsin 4.2 GHz 1.07 voltaj verebilirsin FPS fazla düşmeden sıcaklığı gayet güzel şekilde düşürüyor.

Şu anda soğutucu alacak durumda değilsen BIOS'tan undervolt yapabilirsin 4.2 GHz 1.07 voltaj verebilirsin FPS fazla düşmeden sıcaklığı gayet güzel şekilde düşürüyor.

Evet undervolt yaptım yaklaşık 3 4 derece düştü ama yeterli değil. Gördüğüm akdarıyla insanlar 70 derecelerde daha çok FPS alarak oynuyor üsteki arkadaş gibi acaba benim PC'de bir sorun mu var. Stok fan yetersizse 300-500 TL arası fan önerebilir misin?

Evet undervolt yaptım yaklaşık 3 4 derece düştü ama yeterli değil. Gördüğüm akdarıyla insanlar 70 derecelerde daha çok FPS alarak oynuyor üsteki arkadaş gibi acaba benim PC'de bir sorun mu var. Stok fan yetersizse 300-500 TL arası fan önerebilir misin?

BIOS'tan overclock u kapat sorun çözulur reis 15 derece fark etti bende.

Bu linktekini yaparak da sıcaklığı düşürebilirsin. BIOS'tan voltaj ayarı yapmaktan daha risksiz bir çözüm.

SE 214 ya da 224 XTS önerebilirim fan olarak. Bende de 5600 var ve sıcaklıklar 90'lardan 60'lara düştü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu linktekini yaparak da sıcaklığı düşürebilirsin. BIOS'tan voltaj ayarı yapmaktan daha risksiz bir çözüm.

SE 214 ya da 224 XTS önerebilirim fan olarak. Bende de 5600 var ve sıcaklıklar 90'lardan 60'lara düştü.

Evet işe yaradı teşekkürler 90'dan 60'a düştü BIOS ayarlarının da hepsini Auto'ya aldım. Fana gerek kalmadı. CS:GO'da FPS en düşük 250'yi görüyor arada sanırım benim GPU'dan kaynaklanıyor normal yani RX 6700XT için.

Nasıl 3 4 derece düştü bende ortalama 15 20 derece düşmüştü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı