R5 5600 Dark X124 ile stres testinde 85-90 derece

metemel

Hectopat
Selam dostlar. Dark X124 model işlemci soğutucuya sahibim. Dün kendim montajını yaptım, baktım Valorant'a girince bile 80 dereceyi buluyor bu yüzden internet kafeye götürüp oradaki abiden kontrol etmesini istedim MX-4 termal macun sürüp tekrardan soğutucuyu monteledi. Şimdi Valorant'ta CPB açık bir şekilde 65 derece falan görüyorum. Benim sorularım şu şekilde:
1- Stres testinde 85-90 derecelere gelmesi normal mi?
2- Sıkıntı nerede olabilir?
3- Ryzen 5 5600 için voltaj ayarlarını söyleyebilir misiniz? Daha doğrusu BIOS'tan yapmam gereken işlemci ayarları var mıdır? Undervolt vb.
4- 3. seçeneğin diğer alternatifi olan Ryzen Master'da ayarlar ne şekilde olmalı?
Montajım:

IMG_20230516_152030.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
- Normal değil.
-Soğutucu tam oturmamış olabilir ya da yetersiz olabilir.
3- Ryzen 5 5600 için voltaj ayarlarını söyleyebilir misiniz? Daha doğrusu BIOS'tan yapmam gereken işlemci ayarları var mıdır? Undervolt vb.
-Yapılabilecek herhangi bir ayar olduğunu düşünmüyorum o derecelere çıkmaması gerek, biosu sıfırlamanı tavsiye ederim.

- Normal değil.
-Soğutucu tam oturmamış olabilir ya da yetersiz olabilir.
-Yapılabilecek herhangi bir ayar olduğunu düşünmüyorum o derecelere çıkmaması gerek, biosu sıfırlamanı tavsiye ederim.
Valla anlamadım gitti işlemci birden ısınıyor birden soğuyor. Pc'yi açınca 70'e çıkıyor 2 saniye sonra 50'ye düşüyor vb.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı