R5 5600 düşük R23 skoru veriyor

Anakart
Msi b450m-a pro max
Çoklu çekirdek testinde 8500 gibi bir puan alıyorum :D, ısınma problemi olduğunu düşünmüyorum, test sırasında 57 derecenin üstüne çıkmadı. PBO açık ve CPB ise Auto olarak ayarlı durumdayken test ettim, onceki işlemcide de benzer şekilde düşük puan alıyordum ancak nedenini çözemedim. BIOS ve Windows güncel.

Msconfig boot, advanced ekranında cpu çekirdekleri seçili mi? Olduğundan daha az çekirdek kullanmıyorsun değil mi?
1739401441411.png
Umarım doğru şeyi atmışımdır.

Msconfig boot, advanced ekranında cpu çekirdekleri seçili mi? Olduğundan daha az çekirdek kullanmıyorsun değil mi?
1739401577241.png

Çok ilginç, Cinebench R23 yaparken arkada başka bir uygulama açık değil, değil mi discord, steam, ea vs.? Hwinfo kullanabilir misin rica etsem? CPU PPT, sıcaklıkları, frekanslarını, anakart sıcaklıklarını ve thermal limit kısmının ekran görüntüsünü yük altındayken atabilir misin Cinebench R23 multicore test yaparken? Son olarak da ekran görüntüsündeki kısmı atabilir misin ppt, edc ve tdc değerlerini göreyim? Central processors kısmında işlemcini seçip atabilirsin.

Eki Görüntüle 2422699

Buldum.

1739402449397.png

Son düzenleme:
Yok hocam hepsini doğru attınız, elinize sağlık. Test yaparken işlemci hızı ve etkin hızı 4.4 mü oluyor? Bir de anakart sıcaklığı ne durumda? Arkaplanda hiçbir şey açık değil, değil mi testleri yaparken? CPU'yu kullanan başka bir uygulama yok? Yüksek performans modu açık mı?

Yok hocam hepsini doğru attınız, elinize sağlık. Test yaparken işlemci hızı ve etkin hızı 4.4 mü oluyor? Bir de anakart sıcaklığı ne durumda? Arkaplanda hiçbir şey açık değil, değil mi testleri yaparken? CPU'yu kullanan başka bir uygulama yok? Yüksek performans modu açık mı?
Evet, her şey kapalı. Anakart sıcaklığını bilmiyorum, test sırasında da hız 4.4 oluyor performans modu ise bir ayar yapmıştım nihai performans yerine geçiyor yani orada da sıkıntı yok.

Evet, her şey kapalı. Anakart sıcaklığını bilmiyorum, test sırasında da hız 4.4 oluyor performans modu ise bir ayar yapmıştım nihai performans yerine geçiyor yani orada da sıkıntı yok.
Çok ilginç, attığınız her şey olması gerektiği gibi. Dikkatimi çeken nokta güç sapması, anakartın sensörleri yanlış veya eksik algılıyor sanırım. Zaten cpu sıcaklığın da multicore için düşük geldi gözüme o güç tüketimine göre Yani yazan değere göre daha düşük watt tüketiyor olabilir belki. 80 watt çekerken bir throttling yoksa yaklaşık 11k civarı skor alman lazım. Bios'ta PBO'yu nasıl açtın? Amd overclocking'e girip sadece enabled mı dedin yoksa başka bir ayar yaptın mı?

Çok ilginç, attığınız her şey olması gerektiği gibi. Dikkatimi çeken nokta güç sapması, anakartın sensörleri yanlış veya eksik algılıyor sanırım. Zaten cpu sıcaklığın da multicore için düşük geldi gözüme o güç tüketimine göre Yani yazan değere göre daha düşük watt tüketiyor olabilir belki. 80 watt çekerken bir throttling yoksa yaklaşık 11k civarı skor alman lazım. Bios'ta PBO'yu nasıl açtın? Amd overclocking'e girip sadece enabled mı dedin yoksa başka bir ayar yaptın mı?
Sadece enabled.

Benim sorunum ney ben harbiden çok merak ediyorum :D İşin sonu nereye varacak merakla beklemedeyim, burada veya başka bir türk forumunda çözüm bulamazsam reddit veya vb. bir yerde paylaşacağım gibi.

Bunu iki şekilde test etmek gerekebilir. PBO'yu sadece enabled yapma, advanced yap. PBO limits'i manual yap ve PPT, EDC ve TDC değerlerini elle gir. O değerlerde watt ve amp mı yazıyor yoksa mw ve ma mı yazıyor? Birimler sadece W ve A ise aşağıdaki gibi gir. Mw ve ma ise 1000 ile çarpıp gir.

TDC 95A

EDC 110A

PPT 1000W

Bunu iki şekilde test etmek gerekebilir. PBO'yu sadece enabled yapma, advanced yap. PBO limits'i manual yap ve PPT, EDC ve TDC değerlerini elle gir. O değerlerde watt ve amp mı yazıyor yoksa mw ve ma mı yazıyor? Birimler sadece W ve A ise aşağıdaki gibi gir. Mw ve ma ise 1000 ile çarpıp gir.

TDC 95A

EDC 110A

PPT 1000W
İşlemciyi yakmam dimi ?

İşlemciyi yakmam dimi ?
PBO enabled iken zaten bu şekilde kullanıyorsun. Fakat senin güç sapma kısmında %142 görünüyor. Eğer yük altında böyleyse anakartın cpu'ya yalan söylüyor, harcadığı watt'tan daha çok harcıyor gibi gösteriyor. Hal böyle olunca az güç tüketiyor ve az ısınıyor. Bu sadece tahminim. Eğer çekincen varsa manual olarak stock ayarları gir önce; TDC 60A, EDC 90, PPT 76 watt. Mw veya ma yazıyorsa 1000 ile çarp. İşlemcinin kendi güvenlik önlemleri var, sıkıntı olmaz. Girmeden bios'taki ilgili ekranı foto çekip atarsan iyi olur, göreyim.

PBO enabled iken zaten bu şekilde kullanıyorsun. Fakat senin güç sapma kısmında %142 görünüyor. Eğer yük altında böyleyse anakartın cpu'ya yalan söylüyor, harcadığı watt'tan daha çok harcıyor gibi gösteriyor. Hal böyle olunca az güç tüketiyor ve az ısınıyor. Bu sadece tahminim. Eğer çekincen varsa manual olarak stock ayarları gir önce; TDC 60A, EDC 90, PPT 76 watt.
Yarın veya dediğim gibi ilerleyen saatlerde deniyeceğim :D Bunu diyip birazdan da deneyebilirim bilemiyorum.

Yapınca yazarsın, dediğim değerleri karıştırma veya 0 eksik girme de bizi yanlış yönlendirmesin :) PBO kapatarak hiç test etmiş miydin daha önce? Yoksa hep PBO açık mı denedin?

Bak benzer bir konu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı