R5 5600 düşük R23 skoru veriyor

Fikop

Kilopat
Anakart
Msi b450m-a pro max
Çoklu çekirdek testinde 8500 gibi bir puan alıyorum :D, ısınma problemi olduğunu düşünmüyorum, test sırasında 57 derecenin üstüne çıkmadı. PBO açık ve CPB ise Auto olarak ayarlı durumdayken test ettim, onceki işlemcide de benzer şekilde düşük puan alıyordum ancak nedenini çözemedim. BIOS ve Windows güncel.

Hmm ve sanırsam kimsede net bir çözüm yok :(

Yapınca yazarsın, dediğim değerleri karıştırma veya 0 eksik girme de bizi yanlış yönlendirmesin :) PBO kapatarak hiç test etmiş miydin daha önce? Yoksa hep PBO açık mı denedin?

Bak benzer bir konu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
1739408270937.png
Dediğiniz ayarları yaptım ve durum böyle,

Son düzenleme:
Puan ne oldu ve PBO'suz denediginde kac aliyordun? Chipset driver'ın güncel değil mi bu arada?
Puanı kontrol etmedim ama sistem pek stabil çalışmıyor gibiydi elle girince, bundan dolayı eski haline çevirdim. PBO'suzda benzer puan alıyordum.

Puan ne oldu ve PBO'suz denediginde kac aliyordun? Chipset driver'ın güncel değil mi bu arada?
Chipsett'te güncel olması lazım 2 gün önce güncel olanı indirdim.

Chipsetlerin güncelliğini nasıl kontrol edebilirim?

Son düzenleme:
Kontrol panelde chipset driver yanında yazan versiyon 6.10.17.152 olması lazım. Hiç CMOS reset yaptın mı daha önce? Gözden kaçan bir şeyler var.

Hocam bir baksaydın keşke, bunun için yapıyoruz tüm bunları.
Yaptıkyan sonra r23 klasörünü bile açamıyordum, ha tekrardan yapayım orası problem değil ancak masaüstündeki herhangi bir klasörü bile açmıyordu.

Kontrol panelde chipset driver yanında yazan versiyon 6.10.17.152 olması lazım. Hiç CMOS reset yaptın mı daha önce? Gözden kaçan bir şeyler var.
6.10.22.027 sürüm.

Hocam bir baksaydın keşke, bunun için yapıyoruz tüm bunları.
1739448616826.png

Sorun anakartın donanımsal bir sorunu mu? Yoksa gerçekten yazılımsal olarak kısıtlanıyor muyum?

Son düzenleme:
Anakartın VRM throttling yaşamıyorsa (ki bunu da ölçemeyiz hwinfo ile) normalde kısıtlanmıyor olman lazım, birçok şey normal görünüyor hwinfo'nun raporladığı güç sapması hariç. Sen kendin bir şeyler değiştirmediysen bir yerlerde, stock halde bir sorun yaşıyor olmaman lazım. Hwinfo CPU'nun 82 watt çektiğini ve 4.4 ghz elde ettiğini söylemesine rağmen sıcaklığın yük altında çok düşük . Nadiren de olsa anakartın cpu'ya yanlış veriler gönderdiğini duymuştum, böylece aslında raporladığının çok altında güç çekerek tam gücünü veremiyor. Buradaki durum bu mu, ondan emin olamadım bir türlü. Bios güncel diyorsun, chipset güncel diyorsun, soğutma problemi de görünmüyor. Ben bulabildiğim iki bilgili arkadaşı etiketleyeyim, müsaitlerse belki yönlendirirler @AceTeq @deadfellow .

Sanırım bu anakart biraz sıkıntılı.

Sanırım bu anakart biraz sıkıntılı.
Bu anakartla hiç sorun yaşamayanlar görmüştüm, acaba arkadaşın elindeki üründe mi bir sıkıntı var? Heatsink'i falan yok anakartın ama VRM'leri de 5600'ü besleyemeyecek kadar yanmıyordu.

Geri
Yukarı