R5 5600 GT 1030 sistem Battlefield 1 oynarken donuyor

İşletim sistemi
Windows 11

xgongivituyu

Hectopat
Merhaba sorun başlıktaki gibi. Aynı bilgisayar aynı sistem aynı ekran kartı vs. ile ben bu oyunu 400 saat oynadım ve son 2-3 haftadır böyle bir sıkıntıyla boğuşuyorum. Battlefield 5, 4, 3 gibi oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok buna benzer. PUBG, CS, LoL de aynı şekil. Oyunu açarken yükleme ekranında bilgisayarı kilitliyor. Ne Görev Yöneticisi'ni açabiliyorum, ne ses kısabiliyorum, ne arkadaki videoyu medya tuşlarından durdurabiliyorum hiçbir şey yapamıyorum. Arkada Discord açıksa arkadaşlarımı duyabiliyorum ama onlar beni duymuyor. Ben kasadaki güç düğmesinden kapatmadığım sürece de kapanmıyor. Bazen kilitlenme kısa sürüyor hemen devam edebiliyorum ama 5 açışın 4'ünde kapat aç yapmam lazım.

Ekran kartı: GT 1030.
Anakart: MSI B550A-PRO.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Windows 11.

Merhaba sorun başlıktaki gibi. Aynı bilgisayar aynı sistem aynı ekran kartı vs. ile ben bu oyunu 400 saat oynadım ve son 2-3 haftadır böyle bir sıkıntıyla boğuşuyorum. Battlefield 5, 4, 3 gibi oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok buna benzer. PUBG, CS, LoL de aynı şekil. Oyunu açarken yükleme ekranında bilgisayarı kilitliyor. Ne Görev Yöneticisi'ni açabiliyorum, ne ses kısabiliyorum, ne arkadaki videoyu medya tuşlarından durdurabiliyorum hiçbir şey yapamıyorum. Arkada Discord açıksa arkadaşlarımı duyabiliyorum ama onlar beni duymuyor. Ben kasadaki güç düğmesinden kapatmadığım sürece de kapanmıyor. Bazen kilitlenme kısa sürüyor hemen devam edebiliyorum ama 5 açışın 4'ünde kapat aç yapmam lazım.

Ekran kartı: GT 1030.
Anakart: MSI B550A-PRO.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Windows 11.

Acaba darboğaz mı yapıyor.

Dediğim gibi benim bu oyunlarda neredeyse toplam 1000 saatim var ve bu bilgisayarı 1.5 yıldır kullanıyorum darboğaz sorunu şimdi ortaya çıkacak bir şey değildir bence.

Şu an yeniden denerken bir şey fark ettim bilgisayar kitlendiğinde 1 bip sesi ile kilitleniyor.

Ekran kartınin veya işlemcinin termal macunu en son ne zaman sürüldü sistem çok ısınınca öyle yapabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı