R5 5600 için OC gerekli mi?

Donanımdan donanıma fark etmiyor değil mi 3600 de deneye deneye yapıyorduk da bunda öyle bir şey yok sanırım.
Ben 5600 kullandığım için direkt olarak değerleri verdim. İşlemciye göre değişiyor tabii ki.

Hocam scalar Auto bende, ama Max Boost 200 üstüne çıkmıyor. Neden çıkmıyor acaba? Bir de scalar ayarı ne için gerekli? Kaç yapmak iyi olur?
O kadar bilgi sahibi değilim. @deadfellow hocam bilir bunu.

Tamamdır son bir şey sormak istiyorum sizce overlock yapmaya değer mi?
Overclock olmazsa olmaz. İşlemciden daha fazla verim almak varken neden almayayım? Üstüne ekstra enerji harcamadan.

Hocam stok soğutucu kullanıyorum yapmalı mıyım sizce ve ayar verebilir misiniz stok için.
Verdiğim ayarlardaki max boost değerini +200 olarak değiştirmeniz yeterli. Gerisi aynı.

Scalar multi-core loadlarda boost frekansının yüksekte olmasını sağlıyor. Kısacası işlemciye daha uzun süreli eletriksel akım ve güç tüketimine izin veriyor doğal olarak ise çoklu çekirdek performansı artıyor. Tek kötü yanı ise sıcaklığı yükseltmesi.

+200'ün üstüne çıkamazsınız zaten çünkü SMU locklu. Erken AGESA sürümlerinde +200'ün üstüne çıkılabiliyor eğer BIOS flashback varsa yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı