R5 5600 ile undervolt nasıl yapılır?

kanuutux

Hectopat
Yer
Birleşik Krallık, Reading
Daha fazla  
RAM
XPG 3600Mhz 16GB
Ekran kartı
ASUS TUF RTX 3070
Anakart
ASUS TUF X570-PLUS WIFI
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba 1.5 hafta önce aldığım sistem ve daha bugün fark ettim işlemcim stres testinde 100 dereceye ulaştı.
3 fanlı bir RTX 3070 kullanıyorum ve sıvı soğutucu veya hava soğutucu gibi bir şey alma şansım yok.
Undervolt yapmak istiyorum ama YouTube'dan çok bilgi edinemedim.
Siz de benim gibi bir 5600 kullanıcıysanız bu sorunu nasıl bir undervolt ile çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi sistemin 100 geçiyorsa aşırı sıkıntı sistem otomatik kapatır kendisini de underwolt çok fayda etmez maalesef bu soğutucu alman lazım sıvı almana gerek yok hava soğutucu alabilirsin veya kule tipi soğutucu olur bende 5600X var kule tipi soğutucu taktım.

İşlemcin throttle yapmadan 100 dereceyi görebiliyorsa bu iyi bir şey. Tabii ki bu kadar ısınmasını istemeyiz ama performans kaybı olmadan 90 dereceye kadar yolu var. Zaten anakartınız iyi olduğu için hiçbir problem olmayacaktır. Muhtemelen stok fan kullanıyorsunuz. Tavsiyem kaliteli bir hava soğutma veya 240 mm sıvı soğutma alıp 4.7 GHz statik hız aşırtma denemeniz. Ben B450M Dragon ile 4.65 GHz'e kadar çıkarabildim. 4.7'de görüntü alamıyorum. Cooler Master ML120L sıvı soğutmasını kullanıyorum. Voltaj değerim de yanlış hatırlamıyorsam +0.18750 olması lazım. Yaptığım ölçümlerde statik hız aşırtmanın PBO+CO'dan daha iyi performans gösterdiğini gözlemledim. Soğutmanıza ve anakartınıza güveniyorsanız en iyisi statik hız aşırtma.

4.0GHz ve 1.1 voltage deneyin sıcaklık yüksek çıkarsa voltajı 1.02500 yapan vardı.

Evet gerçekten işe yaradı fakat öyle değil de 3.95GHz 1.075 voltaj yaptım. 73 dereceyi geçmiyor.

İşlemcin throttle yapmadan 100 dereceyi görebiliyorsa bu iyi bir şey. Tabii ki bu kadar ısınmasını istemeyiz ama performans kaybı olmadan 90 dereceye kadar yolu var. Zaten anakartınız iyi olduğu için hiçbir problem olmayacaktır. Muhtemelen stok fan kullanıyorsunuz. Tavsiyem kaliteli bir hava soğutma veya 240 mm sıvı soğutma alıp 4.7 GHz statik hız aşırtma denemeniz. Ben B450M Dragon ile 4.65 GHz'e kadar çıkarabildim. 4.7'de görüntü alamıyorum. Cooler Master ML120l sıvı soğutmasını kullanıyorum. Voltaj değerim de yanlış hatırlamıyorsam +0.18750 olması lazım. Yaptığım ölçümlerde statik hız aşırtmanın PBO+co'dan daha iyi performans gösterdiğini gözlemledim. Soğutmanıza ve anakartınıza güveniyorsanız en iyisi statik hız aşırtma.

Tavsiyeniz için teşekkürler fakat şu an öyle bir bütçem yok 6 ay içinde belki düşünebilirim.

Evet gerçekten işe yaradı fakat öyle değil de 3.95GHz 1.075 voltaj yaptım. 73 dereceyi geçmiyor.

Tavsiyeniz için teşekkürler fakat şu an öyle bir bütçem yok 6 ay içinde belki düşünebilirim.

Voltajı kısabiliyorsanız biraz daha kısmayı deneyin en soğuk ve stabil olanını bulmaya çalışmış oluruz. 1.05 voltaj deneyin mesela eğer stabilse biraz daha düşürebilirsiniz izlediğim videoda 1.03'e düşürmüşlerdi 4 GHz de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı