R5 5600 ile undervolt yapmak sorun olur mu?

Kibar056

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. R5 5600 işlemcime undervolt yaptım ve GHz sabitledim. Değerler 4450 GHz ve ortalama 1,0625 - 1,0687 volt değerde çalışıyor, mavi ekran gibi hatalar almadım. Cinebench R23'te de test ettim, herhangi bir sorun olmadı. Sizce bu değerlerde bir sorun olur mu ilerleyen dönemde? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi akşamlar. R5 5600 işlemcime undervolt yaptım ve GHz sabitledim. Değerler 4450 GHz ve ortalama 1,0625 - 1,0687 volt değerde çalışıyor, mavi ekran gibi hatalar almadım. Cinebench R23'te de test ettim, herhangi bir sorun olmadı. Sizce bu değerlerde bir sorun olur mu ilerleyen dönemde? Teşekkürler.

AIDA64 ile stabilize testide yapın uzun vadede sorun çıkartmazsa sorun olmaz.

10 dakikalık bir test yaptım sorun olmadı. Ancak arada bir sanki anlık bir cızırtı gibi bir şey oluyor bu belki de bana öyle geliyor şimdiye kadar oyunlarda atma falanda yapmadı. Böyle bir soruna neden olabilir mi bu yaptığım işlem.

Şunu ekleyim bu dediğim olay sadece Discord'da oluyor.

Son düzenleme:
Sorun olmaz. Peki anakart nedir? CPB kapatılıyor mu?

Ben de bir ihtimal gireceğim UV işine. Gerçi işlemci kendisi 4450MHz değerine ulaşıyor sorunsuzca ama yine de UV yapasım var :)

ASUS B450 A2 CPB yide kapattım. Benim de 4450'ye çıkıyor ama gereksiz 6 7 derece fazladan ısınıyordu. Hatta bu işlemi yapınca performans da biraz arttı gibi geldi bana.

Sistem stabil calistigi surece istedigin kadar undervolt yapabilirsin.

Hocam Discord'daki bu cızırtı olayı dışında bir sorun yok belki bu cızırtı benim internetle alakalıdır. Redbox kullandığım için net vasat bayağı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı