R5 5600 işlemci 87 dereceleri görüyor

frieda

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben PC'yi dün açtım ve ilk açtığımdan itibaren açtığım her oyunda işlemci 80 derecelerde hatta 87 olmuştu bir ara. Bu neden olabilir ve nasıl düzeltebilirim?

Işlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: Sapphire RX 6800.
Anakart: Gigabyte b550.
RAM: Xpx Gammix 3200MHz 16(8x2)
SSD: Team 1TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben PC'yi dün açtım ve ilk açtığımdan itibaren açtığım her oyunda işlemci 80 derecelerde hatta 87 olmuştu bir ara. Bu neden olabilir ve nasıl düzeltebilirim?

Işlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: Sapphire RX 6800.
Anakart: Gigabyte b550.
RAM: Xpx Gammix 3200MHz 16(8x2)
SSD: Team 1TB.

Termal macunu değişimi, tozluysa güzel bir temizlik, stok soğutucu ise kaliteli bir kule soğutucuya geçebilirsiniz. Ayrıca soğutucuyu kontrol edin iyi oturmuş mu sağlam yerinde mi?

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse hemen hava soğutucu alın. En kısa ve net çözüm budur. (Yukarıda yazılanlar gibi bakım yaparak sıcaklığını düşürebilirsiniz fakat küresel ısınmayı engelleyemeyeceğiniz için çok fazla düşmeyecektir)

Stok soğutucu ise yetersiz undervolt yapın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En son ne zaman temizlediniz macun vs. veya kullandığınız fan stok mu?🤔

Yeni aldım PC'yi stok fan kullanıyorum. Açığım ilk andan beri çok ısınıyor.

Bakımı gelmiş bilgisayarınızın.

Daha yeni aldım nasıl bakım.

Termal macunu değişimi, tozluysa güzel bir temizlik, stok soğutucu ise kaliteli bir kule soğutucuya geçebilirsiniz. Ayrıca soğutucuyu kontrol edin iyi oturmuş mu sağlam yerinde mi?

Yani bilmiyorum soğutucu iyi oturdu mu vs ne alabilirim sıvı soğutucu falan alsam mı? Ama arkadaşım da aynı işlemciyi kullanıyor ve benden birkaç ay önce aldı, o da stok fanla ve 3060 12 GB ile kullanıyor. Benimki neden çok ısınıyor?

Stok soğutucu ise yetersiz undervolt yapın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben daha önce böyle bir şey yapmadım. Çok çekiniyorum açıkçası. Bir de ekran kartından coil whine sesi geliyor ona da yapın demişlerdi ama aynı şey değil galiba.

Yeni aldım PC'yi stok fan kullanıyorum. Açığım ilk andan beri çok ısınıyor.

Daha yeni aldım nasıl bakım.

Yani bilmiyorum soğutucu iyi oturdu mu vs ne alabilirim sıvı soğutucu falan alsam mı? Ama arkadaşım da aynı işlemciyi kullanıyor ve benden birkaç ay önce aldı, o da stok fanla ve 3060 12 GB ile kullanıyor. Benimki neden çok ısınıyor?

Ekran kartınız çok güçlü RTX 3060'a göre. İşlemci ekran kartını beslemeye çalıştığı için çok fazla ısınma yapabilir. Soğutucu olarak sıvı soğutucu mu kule tipi mi mantıklı emin olamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı