Çözüldü R5 5600 işlemcide oyun oynarken yüksek CPU kullanımı nasıl düşürülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

valoress

Zeptopat
Daha fazla  
Oyun oynarken yüksek CPU değeriyle karşılaşıyorum. Bilgisayarı sıfırladım tekrar oyun indirdim. Fakat oyunun ortasında CPU'm yine cok fazla geldi. CPU değerimi nasıl düşürebilirim? İşlemci AMD Ryzen 5 5600.

Çözüm
Grafiklerimi fullde oynuyorum, cozunurlugum 1920-1080.

Valorant NVIDIA GeForce RTX 4060 CPU ve GPU oyun acık degilken 2-10 oyundayken CPU 50-60 arası ama bazen 65 göruyor GPU 60-70 arası.
Anormal bir şey göremedim, Valorant işlemci tabanlı bir oyun olduğu için bu kadar kullanması normal. AAA oyunlarda, GPU tabanlı oyunlarda denediniz mi? Bir sorun yoktur muhtemelen.
Oyun oynarken yüksek CPU değeriyle karşılaşıyorum. Bilgisayarı sıfırladım tekrar oyun indirdim. Fakat oyunun ortasında CPU'm yine cok fazla geldi. CPU değerimi nasıl düşürebilirim? İşlemci AMD Ryzen 5 5600.

Grafikleri fulleyin ekran kartına yük bindirin.

Oyunun hesaplama yaptığı grafikleri kısın yani işte şehirdeki insan sayısı insan çesitliliği gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Valorant NVIDIA GeForce RTX 4060 CPU ve GPU oyun acık degilken 2-10 oyundayken CPU 50-60 arası ama bazen 65 göruyor GPU 60-70 arası.
Anormal bir şey göremedim, Valorant işlemci tabanlı bir oyun olduğu için bu kadar kullanması normal. AAA oyunlarda, GPU tabanlı oyunlarda denediniz mi? Bir sorun yoktur muhtemelen.

Çözüm
Oyunun hesaplama yaptığı grafikleri kısın yani işte şehirdeki insan sayısı insan çesitliliği gibi.

Değişen bir şey olmadı yine 60-65 alıyorum.

Sistemi benden kötü olan arkadaslarımın CPU'su 10-20 civarı ama benim islemcim onlarınkinden kat kat iyi eminim sorun olmadıgına emin misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Valorant için normal denilebilir işlemci oyunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı