Çözüldü R5 5600 işlemcide oyun oynarken yüksek CPU kullanımı nasıl düşürülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

valoress

Zeptopat
Daha fazla  
Oyun oynarken yüksek CPU değeriyle karşılaşıyorum. Bilgisayarı sıfırladım tekrar oyun indirdim. Fakat oyunun ortasında CPU'm yine cok fazla geldi. CPU değerimi nasıl düşürebilirim? İşlemci AMD Ryzen 5 5600.

Çözüm
Grafiklerimi fullde oynuyorum, cozunurlugum 1920-1080.

Valorant NVIDIA GeForce RTX 4060 CPU ve GPU oyun acık degilken 2-10 oyundayken CPU 50-60 arası ama bazen 65 göruyor GPU 60-70 arası.
Anormal bir şey göremedim, Valorant işlemci tabanlı bir oyun olduğu için bu kadar kullanması normal. AAA oyunlarda, GPU tabanlı oyunlarda denediniz mi? Bir sorun yoktur muhtemelen.
Değişen bir şey olmadı yine 60-65 alıyorum.

Sistemi benden kötü olan arkadaslarımın CPU'su 10-20 civarı ama benim islemcim onlarınkinden kat kat iyi eminim sorun olmadıgına emin misiniz?
Valorantta %10-%20 cpu kullanmaz, az bir değer. Bu değerleri kullanması için V-Sync veya fps limiti ayarı açık olması gerek. Fps limiti olmadığında oyun zaten minimum %35-45 kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
ama ilk aldığımda pek sıkıntı yoktu son 1 aydır bu durumu yaşıyorum.
İlk aldığınızda hangi oyunları oynadınız? Bence başka bir GPU tabanlı bir oyun varsa yüklü sisteminizde örneğin Rdr2, Witcher 3 vs. Bir de bu oyunlarda deneyin.

İlk aldığınızda hangi oyunları oynadınız? Bence başka bir GPU tabanlı bir oyun varsa yüklü sisteminizde örneğin RDR2, Witcher 3 vs. bir de bu oyunlarda deneyin.

Genellikle Valorant oynadım. Çevrimiçi eşli çok yer kaplamayan oyunlar oynadım. Su an bilgisayarımda sadece Valorant, Zula ve shawarma var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı