R5 5600 işlemciye ek soğutucu gerekir mi?

florieyollarda

Hectopat
RAM
Geil Evo Forza 8GB DDR4 3000MHz cl16
Anakart
A320M-HDV R4.0 - ASRock
Merhaba başlıkta da gördüğünüz gibi. R5 5600 işlemci almayı düşünüyorum ve bu işlemciye ek soğutma almam gerekir mi? (sıvı ya da hava)
Bazı kişiler gerekir bazı kişiler gerekmez dedi arada kaldı bende buraya sormak istedim cevaplarınızı bekliyorum.

Merhaba başlıkta da gördüğünüz gibi. R5 5600 işlemci almayı düşünüyorum ve bu işlemciye ek soğutma almam gerekir mi? (sıvı ya da hava)
Bazı kişiler gerekir bazı kişiler gerekmez dedi arada kaldı bende buraya sormak istedim cevaplarınızı bekliyorum.

Bende R5 3600 var çok R5'ler çok ısınmıyor fakat render veya Valorant gibi işlemci ağırlıklı programlarda R5 işlemcilerin fanı yeterli olamayabiliyor maalesef ben ek olarak sıvı soğutma taktım kasama siz gene de bir sıcaklık değerlerini kontrol edip ona göre karar verin derim.

CPB kapatırsanız kasanızın hava akışı iyiyse asla gerekmez. CPB kapatmadığınız takdirde gerekebilir. Şayet CPB açık bir şekilde ilk aldığım gün bile stok soğutucuyla hava soğuk ve gece olmasına rağmen BIOS ekranında bile 66 dereceye çıkan bir işlemcidir kendisi.

Bende R5 3600 var çok R5'ler çok ısınmıyor fakat render veya Valorant gibi işlemci ağırlıklı programlarda R5 işlemcilerin fanı yeterli olamayabiliyor maalesef ben ek olarak sıvı soğutma taktım kasama siz gene de bir sıcaklık değerlerini kontrol edip ona göre karar verin derim.
Merhaba ben Valorant gibi oyunlarda yuksek fps değerlerini almak icin boyle bi islemciye yoneldim sanirim bi sogutucu lazim olucak

Merhaba ben Valorant gibi oyunlarda yuksek FPS değerlerini almak icin boyle bir islemciye yoneldim sanirim bir sogutucu lazim olacak.

Düzgün bir hava soğutma yeterli geliyor. Durduk yere sıvı soğutmaya fazla para vermeyin.

CPB-PBO kapatmak, voltaj düşürerek belirli bir frekansta çalıştırmak gibi işlere girişmeyin. 300 TL'lik bir soğutucuyla sorun çözülüyor.

Bu arkadaşın dediği gibi benim kasam etrafı kapalı ve küçük bir kasa o yüzden ısınma olabiliyor siz gereksiz yere para vermeyin Valorant'ta o kadar ısınma olmaz ben aynı zamanda render vs. aldığım için sıvı soğutma aldım. Dediğim gibi eğer hava akışı vs kötü ise sıcaklık değerlerini kontrol edip ona göre alın yeriniz varsa kasa içinde fan alın yoksa eğer benim küçük olduğu için sıvı soğutma aldım. Sadece Valorant için sıvı soğutma almaya gerek görmüyorum ben.

Bu arkadaşın dediği gibi benim kasam etrafı kapalı ve küçük bir kasa o yüzden ısınma olabiliyor siz gereksiz yere para vermeyin Valorant'ta o kadar ısınma olmaz ben aynı zamanda render vs. aldığım için sıvı soğutma aldım. Dediğim gibi eğer hava akışı vs kötü ise sıcaklık değerlerini kontrol edip ona göre alın yeriniz varsa kasa içinde fan alın yoksa eğer benim küçük olduğu için sıvı soğutma aldım. Sadece Valorant için sıvı soğutma almaya gerek görmüyorum ben.
Peki önerebileceğiniz guzel hava sogutucular var mı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı