R5 5600 RTX 3060 sistem Minecraft FPS düşük

FINDIK

Kilopat
Diğer oyunlarda bir sıkıntı yok sadece Minecraft'ta FPS çok düşük.
Windows'un grafik ayarlarından javaw ı seçip yüksek performansa aldım NVIDIA Denetim Masası'ndan da yaptım.

Kullandığım PC Lenovo Legion 5 15ach6h.
RTX 3060 Ryzen 5 5600 16 GB RAM.
Şarja takılı iken oynuyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 153
Diğer oyunlarda bir sıkıntı yok sadece Minecraft'ta FPS çok düşük.
Windows'un grafik ayarlarından javaw ı seçip yüksek performansa aldım NVIDIA Denetim Masası'ndan da yaptım.

Kullandığım PC Lenovo Legion 5 15ach6h.
RTX 3060 Ryzen 5 5600 16 GB RAM.
Şarja takılı iken oynuyorum.

Ek olarak Far Cry 5 Ultra grafik ayarında aldığım FPS değeri.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 54
Daha iyi oldu şimdi 100'ün altına inmiyor bazen 150 falan oluyor ama yine de az bence.

RX 570 ile arkadaşım 300 FPS alıyor en aşağı. RAM miktarını arttırarak deneyin bir de. Oyuna verdiğiniz RAM'i arttırın 6 GB falan yapın hocam. RAM Dual mi Single mi bir de bunu öğrenin.

6 GB yaptım ama değişen bir şey pek olmadı.
RAM Dual.

Şimdi ekran kartı driverini nereden indirdiniz? Lenovo'nun sitesinden mi yoksa NVIDIA'dan mı?

NVIDIA'nın sitesinden indirdim. Sorun NVIDIA da olsa diğer oyunlar da etkilenir diye düşünüyorum.

Bir de Lenovo'nun sitesinden indirip deneyin ne de olsa doğrulanmış cihaz üzerinde test edilip münasip görülen driverler. O da olmazsa optimizasyondandır. Texture pack denersiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı