Oyunlarda üretkenlik veya oynama performansı arasında bir fark yoktur. Sonuçta bir ekran kartı oyun motoru üstünde çalıştırılan oyunu renderlamak için de aynı işlemleri yapar, build alınmış standalone oyunu renderlamak için de aynı işlemi yapar. Oyunları üretirken ekran kartındaki farklı bir parça, oynarken daha farklı bir parça çalışmıyor yani.Fiyat önemli. Anakart B550M alınabilirdi, 4 RAM slotu + 2 SSD slotu ile daha geleceğe dönük olurdu. Ayrıca ekran kartını ne kadara aldınız bilmiyorum ama ben olsam ikinci el RX 6900 XT tercih ederdim. Gerçi oyun yapıyorum diyorsunuz NVIDIA sanırım üretkenlik performansında daha önde.
Kartı 1 ay önce 7200 E aldımHocam kaça aldınız merak ettim şu an 3080 sistem hazır yok diye biliyorum 3-4 ay önce görmüştüm oda bitti.
Arkadaşlar 1 ay kadar önce bir sistem topladım, sizce nasıldır eksikleri nelerdir?
AMD Ryzen 5 5600 sıfır alındı.
ASUS TUF RTX 3080 ikinci el.
Corsair Vengeance 2x8 3200MHz RAM ikinci el.
ASUS B450M-K II sıfır.
Corsair Spec Delta RGB kasa ve VS650 PSU.
WD Blue 500GB HDD ve Kingston 240GB SSD.
Arkadaşlar sistem bu şekilde. Depolama az ama onu halledeceğim birkaç güne. Depolama hariç sorun var mı sizce? Kendim bir grubumuz var bir oyun yapmaya çalışıyoruz, önceden laptop ile çalışıyordum şimdi bununla. Ayrıca Twitch de amatör yayınlar yapıyorum (yeni başladım ) bunlar için sizce yeterli mi, eklemek gereken bir şey var mı?
Herkes bomboş konuşmuş. 2K ve üstünde LoL ve CS gibi oyunlarda 500 FPS almak istemediğin koşulda darboğaz falan yapmaz. Ekran kartına slot olarak uygun bir PSU varsa 600W bile yeter.
B450 yerine B550 öneririm. Ve anakartın işlemciyi BIOS Update öncesinde desteklememe ihtimali var. Bunu kesinlikle araştırmalısın. Gigabyte anakartlarların bir kısmında Q-flash+ var. İşlemci desteklenmese bile öncesinde BIOS Update yapabiliyorsun. ASUS'ta karşılığı ne bilmiyorum.
16 GB RAM her şeye yetecektir. Ama birkaç sene sonrası belirsiz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.