R5 5600 - RTX 4060 hazır sistem vs MacBook

AClassicAvgeek

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Öncelikle almak istediğim sistem şöyle:
AMD Ryzen 5600 (üst modelini de alabilirim), RTX 4060, 256 GB 16 GB RAM. Alacağım Mac ise MacBook Air gümüş M.2 16 GB 256 GB 13.6 inç. Şöyle okul projeleri, arada sırada oyun,(GTA gibi değil)slaytlar gibi. Yazın alacağım. Ama kararsız kaldım sistem toplarsam oyunu daha zorlayabilirim ama Mac'te şöyle slayt icin iyi diye. Ekstradan abim de kullanacak.

AMD Ryzen 5600 (üst modelini de alabilirim), RTX 4060, 256 GB 16 GB RAM. Alacağım Mac ise MacBook Air gümüş M.2 16 GB 256 GB 13.6 inç. Şöyle okul projeleri, arada sırada oyun,(GTA gibi değil)slaytlar gibi. Yazın alacağım. Ama kararsız kaldım sistem toplarsam oyunu daha zorlayabilirim ama Mac'te şöyle slayt icin iyi diye. Ekstradan abim de kullanacak.

Bu kesinlikle senin kullanımına baglı ben 4060'lı sistemi oneririm ama onu alsan slayt hazırlarsın oyunda oynarsın.

Şimdi ikisinin de kullanım amaçları bambaşka olduğu için çok uç noktalar. Ama eğer arada bir oyun da oynayacağım diyorsan 4060'lı sistemi al bence. O sistemde slayt vs. yapabilirsin ama MacBook'ta pek verimli oyun oynayamazsın öyle düşün.

Eğer hhep evde durcaksa bilgisayar kesinlikle hazır sistem. Mac'de oyun oynanamaz(yani iyi bir performans alamazsınız.).

Şimdi ikisinin de kullanım amaçları bambaşka olduğu için çok uç noktalar. Ama eğer arada bir oyun da oynayacağım diyorsan 4060'lı sistemi al bence. O sistemde slayt vs. yapabilirsin ama MacBook'ta pek verimli oyun oynayamazsın öyle düşün.

Oyun olarak zorlayacak şeyler değil mesela kütüphanemde Crimson snow pizza Tower var çok zorlamayacak şeyler yani.

Hangi oyunu oynarsanız oynayın oyun konusunda RTX 4060 sistem çok daha iyi olur. Ancak sadece okul için kullanacaksanız ve gösterişte olsun derseniz MacBook alabilirsiniz.

Not: Slayt dediğiniz şeyi hazır sistem zaten çok rahat yapar.

Gösteriş konusunda statü umurumda değil ekosisteme katkısı olsun diye düşündüm.

Bu kesinlikle senin kullanımına baglı ben 4060'lı sistemi oneririm ama onu alsan slayt hazırlarsın oyunda oynarsın.

Hocam Mac pixelli oyunlar (Stardew Valley) gibi hikayesi oyunları oynatır mı?

Son düzenleme:
Başka Apple cihazınız yoksa ve Macbook'u dışarıda kullanmıyacaksanız hiçbir anlamı yok.
Ama Ipad veya iPhone cihazınız vardır, üstüne sık sık dışarıda filan kullancaksanız uzun pil ömrü ve taşıma kolaylığı ile çok işinize yarar.

Hocam Mac pixelli oyunlar (Stardew Valley) gibi hikayesi oyunları oynatır mı?
Air modellerinde bulunan M1 işlemcileri aslında güçlü donanımlar ve saydığınız oyunları rahatlıkla oynatırlar. Metro Exodus, Resident Evil 4 gibi oyunları bile oynatabiliyor ama düzgün bir desteği ve oyun altyapısı olmadığı için destekli olmayan oyunlar çok sıkıntı çalışmakta.
Ayrıca ısınıyor doğal olarak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başka Apple cihazınız yoksa ve MacBook'u dışarıda kullanmayacaksanız hiçbir anlamı yok.
Ama iPad veya iPhone cihazınız vardır, üstüne sık sık dışarıda filan kullancaksanız uzun pil ömrü ve taşıma kolaylığı ile çok işinize yarar.

Air modellerinde bulunan M1 işlemcileri aslında güçlü donanımlar ve saydığınız oyunları rahatlıkla oynatırlar. Metro Exodus, Resident Evil 4 gibi oyunları bile oynatabiliyor ama düzgün bir desteği ve oyun altyapısı olmadığı için destekli olmayan oyunlar çok sıkıntı çalışmakta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam IPhone'um var AirPods'um var IPad'im var o yüzden Mac diye düşündüm yoksa Win alırdım. Isınma konusunda beni üzmez zaten biligisayarım 4 fanlıysa hepsini fulluyor ama hala 90C oluyor zaten A, r fansız diye tercih etmeyi düşündüm. Ekosisteme büyük katkısı var. Teşekkürler.

Başka Apple cihazınız yoksa ve MacBook'u dışarıda kullanmayacaksanız hiçbir anlamı yok.
Ama iPad veya iPhone cihazınız vardır, üstüne sık sık dışarıda filan kullancaksanız uzun pil ömrü ve taşıma kolaylığı ile çok işinize yarar.

Stray oynatması çok iyi olmuş bende vardı Xbox'da bitirdim ama çok beğendim bir daha bitirim.

Hocam IPhone'um var AirPods'um var IPad'im var o yüzden Mac diye düşündüm yoksa Win alırdım. Isınma konusunda beni üzmez zaten biligisayarım 4 fanlıysa hepsini fulluyor ama hala 90C oluyor zaten A, r fansız diye tercih etmeyi düşündüm. Ekosisteme büyük katkısı var. Teşekkürler.
Tüm ekosisteme sahipseniz Macbook daha mantıklı ozaman. Tabi Air M serisi alın, Intel işlemci modelleri var eskiden kalma. Onlar çok sıkıntı olur.
Bütçeniz yettiği en yüksek M çipli olanı tercih edin. (1,2,3 diye gidiyor.)

Ayrıca "Bilgisayarınız" 4 fanlı halde 90C oluyorsa bir bakım yaptırmanızda fayda var. Masaüstü ise rezalet, laptop ise yüksek bir değer. Laptoplarda 4 yerine 2 veya 1 fan olduğu için masaüstü olduğunu tahmin ediyorum. Macbook Air'de hiç fanı yok dediğiniz gibi, oyüzden bariz ısınır. Pro modelinde bulunmaktadır.

Tüm ekosisteme sahipseniz MacBook daha mantıklı o zaman. Tabii Air m serisi alın, Intel işlemci modelleri var eskiden kalma. Onlar çok sıkıntı olur.
Bütçeniz yettiği en yüksek m çipli olanı tercih edin. (1, 2, 3 diye gidiyor.)

Ayrıca "bilgisayarınız" 4 fanlı halde 90C oluyorsa bir bakım yaptırmanızda fayda var. Masaüstü ise rezalet, laptop ise yüksek bir değer. Laptoplarda 4 yerine 2 veya 1 fan olduğu için masaüstü olduğunu tahmin ediyorum. MacBook Air'de hiç fanı yok dediğiniz gibi, o yüzden bariz ısınır. Pro modelinde bulunmaktadır.

Intel zaten almam hocam şu anki laptopum da Intel i5 9500h grafik kartı GTX 1650 (Lenovo L340 IdeaPad) 4 farlı mı bilmiyorum çünkü çok fan sesi duyuyorum 90 civarına çıkıyordur. (4 fanı attım abartma olması için :d) zaten bende ekosistemden çıkmak istemiyorum çünkü zaten 2 3 sene sonra yenilemem lazım o zamana kadar zaten Watch'da alacağım ekosistem tam olacak. Pro almak için bir ara M1 Pro'lara baktım M4 kadar fıaytlara satılıyor. Air alacağım, tavsiyeleriniz için teşekkğrler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı