R5 5600 - RTX 4060 hazır sistem vs MacBook

Intel zaten almam hocam şu anki laptopum da Intel i5 9500h grafik kartı GTX 1650 (Lenovo L340 IdeaPad) 4 farlı mı bilmiyorum çünkü çok fan sesi duyuyorum 90 civarına çıkıyordur. (4 fanı attım abartma olması için :d) zaten bende ekosistemden çıkmak istemiyorum çünkü zaten 2 3 sene sonra yenilemem lazım o zamana kadar zaten Watch'da alacağım ekosistem tam olacak. Pro almak için bir ara M1 Pro'lara baktım M4 kadar fıaytlara satılıyor. Air alacağım, tavsiyeleriniz için teşekkğrler.
Kullandığınız laptop çift fanlı bir model hocam, tek bir tane hava çıkışı kullandığı içinde rezalet bir soğutması olması doğal:
1737139454952.png

Temizliğini ve termal macun değişimini yaparsanız gündelik kullanımda gayet sessiz olur.

Macbook'unuz da hayırlı olsun umarım, güle güle kullanın.

Teşekkürler hocam. Arada kalmştım ama kararımda kesinim.

Kullandığınız laptop çift fanlı bir model hocam, tek bir tane hava çıkışı kullandığı içinde rezalet bir soğutması olması doğal:
Eki Görüntüle 2400115
Temizliğini ve termal macun değişimini yaparsanız gündelik kullanımda gayet sessiz olur.

MacBook'unuz da hayırlı olsun umarım, güle güle kullanın.

İkisi de üzmez. Windows ve UNIX olmak üzere iki adet PC ve M2 Pro Macbook Pro kullanan birisi olarak benim tavsiyem de Macbook'tan yana olacaktır. Yanınızda taşıyabilecek olmanız bugün için artı olmasa da bilgisayarın nesili geçtiğinde/eskidiğinde, webde gezinme gibi basit işleriniz için de kullanırsınız.

Oyun konusunda da, eğer oyunun MacOS desteği varsa muhtemelen problem yaşamazsınız. Apple Silicon(M serisi işlemci yani) desteğini de kontrol etmenizde fayda var, zira bazı programlar Apple Silicon'da sıkıntı çıkartabiliyor. Özellikle Stardew Valley gibi basit oyunları problemsiz oynatır, M serisi işlemciler gayet kabiliyetli işlemciler. Sizin senaryonuzda gerek olduğunu düşünmüyorum fakat yan bir bilgi vereyim; Macbook Air serisinde fan yok, Pro serisinde var. İş yükünüze göre seçim yapabilirsiniz.

İkisi de üzmez. Windows ve UNIX olmak üzere iki adet PC ve M.2 Pro MacBook Pro kullanan birisi olarak benim tavsiyem de MacBook'tan yana olacaktır. Yanınızda taşıyabilecek olmanız bugün için artı olmasa da bilgisayarın nesili geçtiğinde/eskidiğinde, webde gezinme gibi basit işleriniz için de kullanırsınız.

Oyun konusunda da, eğer oyunun macOS desteği varsa muhtemelen problem yaşamazsınız. Apple silicon(m serisi işlemci yani) desteğini de kontrol etmenizde fayda var, zira bazı programlar Apple Silicon'da sıkıntı çıkartabiliyor. Özellikle Stardew Valley gibi basit oyunları problemsiz oynatır, m serisi işlemciler gayet kabiliyetli işlemciler. Sizin senaryonuzda gerek olduğunu düşünmüyorum fakat yan bir bilgi vereyim; MacBook Air serisinde fan yok, Pro serisinde var. İş yükünüze göre seçim yapabilirsiniz.

Evet hocam fan plmamasından dolayı Air seçiyorum. Fandan çok çektim.

Basit oyun bilgisayarları gibi düşünmeyin, aldığınız ürün bir Apple ürünü. Gerek Apple Silicon M1 Pro ve M2 Pro olsun, gerek İntel dönemi Macbooklar olsun çok model deneyimleme fırsatım oldu. Hiç birinde fan ile ilgili bir problem yaşamadım. Şu şekilde örnek vereyim; yakın bir arkadaşım halen profesyonel olarak Early 2017 Air(Eskiden Air'da da fan vardı.) kullanıyor. İşlem gücünün yetersiz gelmesi ve bazı uygulamaların eski MacOS sürümlerine desteği kesmesi dışında bir problem yaşamadık.

Basit oyun bilgisayarları gibi düşünmeyin, aldığınız ürün bir Apple ürünü. Gerek Apple silicon M1 Pro ve M.2 Pro olsun, gerek Intel dönemi MacBook'lar olsun çok model deneyimleme fırsatım oldu. Hiç birinde fan ile ilgili bir problem yaşamadım. Şu şekilde örnek vereyim; yakın bir arkadaşım halen profesyonel olarak early 2017 Air(eskiden Air'da da fan vardı.) Kullanıyor. İşlem gücünün yetersiz gelmesi ve bazı uygulamaların eski macOS sürümlerine desteği kesmesi dışında bir problem yaşamadık.

Hocam ekosistem için ve okul için pişman eder mi?

Hocam ekosistem için ve okul için pişman eder mi?
Etmez, içiniz rahat olsun. Apple Silicon bütün Macler çok kapasiteli cihazlar, çok daha ağır işlerde bile yeterli olacak seviyedeler. Dediğim gibi, halen iş için 2017 model Macbook kullanan arkadaşlarım var. Şahsi olarak da okul ve dışarıdaki işlerim için Macbook kullanıyorum.

Ekosistem konusunda da en iyisi tabi ki de Apple. 3-5 yıl öncesine kadar tek Apple ürünüm Ipad 3'tü. Telefon, saat, kulaklık ve bilgisayarı var şu an. Gerekli gereksiz bir sürü özellik sunuyor. Özellikle Airpods sahibiyseniz keyifli olacaktır. Mesela dersime mola verip telefondan video izlemeye geçiyorum, kulaklık da direkt telefona bağlanıp oradaki sesi iletmeye başlıyor. Ya da mesela Macbook'ta Facetime görüşmesindeyken görüşmeyi sonlandırmadan telefona aktarabiliyorsunuz. Ayrıca Macbook'ta Facetime yaparken Desk View özelliğiyle telefonu kamera olarak kullanıp masanızı kuş bakışı olarak karşı tarafa gösterebiliyorsunuz, kağıt kalem ile bir şeyler anlatırken kullanışlı oluyor.

Etmez, içiniz rahat olsun. Apple silicon bütün Mac'ler çok kapasiteli cihazlar, çok daha ağır işlerde bile yeterli olacak seviyedeler. Dediğim gibi, halen iş için 2017 model MacBook kullanan arkadaşlarım var. Şahsi olarak da okul ve dışarıdaki işlerim için MacBook kullanıyorum.

Ekosistem konusunda da en iyisi tabii ki de Apple. 3-5 yıl öncesine kadar tek Apple ürünüm iPad 3'tü. Telefon, saat, kulaklık ve bilgisayarı var şu an. Gerekli gereksiz bir sürü özellik sunuyor. Özellikle AirPods sahibiyseniz keyifli olacaktır. Mesela dersime mola verip telefondan video izlemeye geçiyorum, kulaklık da direkt telefona bağlanıp oradaki sesi iletmeye başlıyor. Ya da mesela MacBook'ta FaceTime görüşmesindeyken görüşmeyi sonlandırmadan telefona aktarabiliyorsunuz. Ayrıca MacBook'ta FaceTime yaparken desk view özelliğiyle telefonu kamera olarak kullanıp masanızı kuş bakışı olarak karşı tarafa gösterebiliyorsunuz, kağıt kalem ile bir şeyler anlatırken kullanışlı oluyor.

Hocam bana da AirPods oluyor telefonum çalıyor IPad'den hemen IPhone'a geçiyor.

Etmez, içiniz rahat olsun. Apple silicon bütün Mac'ler çok kapasiteli cihazlar, çok daha ağır işlerde bile yeterli olacak seviyedeler. Dediğim gibi, halen iş için 2017 model MacBook kullanan arkadaşlarım var. Şahsi olarak da okul ve dışarıdaki işlerim için MacBook kullanıyorum.

Ekosistem konusunda da en iyisi tabii ki de Apple. 3-5 yıl öncesine kadar tek Apple ürünüm iPad 3'tü. Telefon, saat, kulaklık ve bilgisayarı var şu an. Gerekli gereksiz bir sürü özellik sunuyor. Özellikle AirPods sahibiyseniz keyifli olacaktır. Mesela dersime mola verip telefondan video izlemeye geçiyorum, kulaklık da direkt telefona bağlanıp oradaki sesi iletmeye başlıyor. Ya da mesela MacBook'ta FaceTime görüşmesindeyken görüşmeyi sonlandırmadan telefona aktarabiliyorsunuz. Ayrıca MacBook'ta FaceTime yaparken desk view özelliğiyle telefonu kamera olarak kullanıp masanızı kuş bakışı olarak karşı tarafa gösterebiliyorsunuz, kağıt kalem ile bir şeyler anlatırken kullanışlı oluyor.

Mac'ten sonra da Watch 10 alacağım yani sizin gibi ekosistem toplayacağım şu ana kadar pişman etmedi.

Mac'ten sonra da Watch 10 alacağım yani sizin gibi ekosistem toplayacağım şu ana kadar pişman etmedi.
Watch ilk başlarda keyifli fakat bir yerden sonra şarj etmeye üşeniyorsunuz. İyi ihtimalle 2 gün gidiyor şarjı. Güncel bir Ipad varsa çok hoş, 2. ekran olarak kullanabiliyorsunuz. Evdeki ana sistemimde çift monitör var, mobilde de çift ekran yapmak için ben de bir Ipad istiyorum.

Watch ilk başlarda keyifli fakat bir yerden sonra şarj etmeye üşeniyorsunuz. İyi ihtimalle 2 gün gidiyor şarjı. Güncel bir iPad varsa çok hoş, 2. ekran olarak kullanabiliyorsunuz. Evdeki ana sistemimde çift monitör var, mobilde de çift ekran yapmak için ben de bir iPad istiyorum.

Hocam iPad benim okul istedi şu an App Store vs yok Safari'ye anca giriyorum (iPad'den yazıyorum şu an) ona rağmen ekran paylaşabiliyorsak iyi. iPad dışında abimin ekranı var ona da bağlamak istiyorum bazen. Watch şarj konusunda Mac alınca çoklu adaptörle ederim. Benim için tek sıkıntı benim iPhone iOS 16.7 olduğu için anneminkşne bağlayacağım. Benim sağlığımı takip eder diye. Bir sıkıntı çıkarır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı