R5 5600 - RTX 4060 hazır sistem vs MacBook

Benim sağlığımı takip eder diye. Bir sıkıntı çıkarır mı?
Annenin yanındayken veri senkronizasyonu yapar sadece. Açıkçası Watch'a pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Sağlığınla ilgili takip etmen gereken özel bir durum yoksa gerçek bir saat çok daha mantıklı bir yatırım olacaktır.

Annenin yanındayken veri senkronizasyonu yapar sadece. Açıkçası Watch'a pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Sağlığınla ilgili takip etmen gereken özel bir durum yoksa gerçek bir saat çok daha mantıklı bir yatırım olacaktır.

Hocam gerçek saat kollarımı sıkıyor bir tık hem de her zaman telefon taşıyamıyorum. Reşit olmadığım için de tek gitmiyorum genelde. O sırada bir işim çıkarsa diye baktım.

Hocam uyku problemlerim var bunları kontrol ederim spor yaparım hem takı olarak da iyi olur bence ideal.

Tüm ekosisteme sahipseniz MacBook daha mantıklı o zaman. Tabii Air m serisi alın, Intel işlemci modelleri var eskiden kalma. Onlar çok sıkıntı olur.
Bütçeniz yettiği en yüksek m çipli olanı tercih edin. (1, 2, 3 diye gidiyor.)

Ayrıca "bilgisayarınız" 4 fanlı halde 90C oluyorsa bir bakım yaptırmanızda fayda var. Masaüstü ise rezalet, laptop ise yüksek bir değer. Laptoplarda 4 yerine 2 veya 1 fan olduğu için masaüstü olduğunu tahmin ediyorum. MacBook Air'de hiç fanı yok dediğiniz gibi, o yüzden bariz ısınır. Pro modelinde bulunmaktadır.

Hocam sonda fansız olduğunu söylemişsiniz ama şöyle biliyorum bakır blok zaten çok ısınmayan bir işlemciyi soğuk tutyor diye.

Son düzenleme:
Hocam sonda fansız olduğunu söylemişsiniz ama şöyle biliyorum bakır blok zaten çok ısınmayan bir işlemciyi soğuk tutyor diye.
Apple'ın M1 çipi yükte 30W tükettiği için bakır blok kurtarıyor ama genede buz gibi çalışmıyor.

Boşta 10W, yükte 25W filan görmüş.

Teşekkürler hocam.

Boşta 10W, yükte 25W filan görmüş.

Hocam benim kafama çok takıldı. Yeni bir sistem buldum fiyatı aynı. Şu aralar daha çok Security Breach vs yöneldim ama Windows tekrar almak istemiyorum yanı gele slayt proje yaparım ve annem de kullanacak ama abim Mac almamı istemiyor tabii bende ekosistemden çıkmak istemesem de PS dede oyun vs oynarım çok sıkılıyorum genelde ama çok arada kaldım. Yani teknikten 8-9. sınıf biri için sizce hangisi?

fotoğrafları da ekleyeyim

Bir de şu var.

Dosya Ekleri

• IMG_0574.png
    IMG_0574.png
    374,3 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0573.png
    IMG_0573.png
    359,8 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0575.png
    IMG_0575.png
    375,2 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0576.png
    IMG_0576.png
    360,9 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Hocam benim kafama çok takıldı. Yeni bir sistem buldum fiyatı aynı. Şu aralar daha çok Security Breach vs yöneldim ama Windows tekrar almak istemiyorum yanı gele slayt proje yaparım ve annem de kullanacak ama abim Mac almamı istemiyor tabii bende ekosistemden çıkmak istemesem de PS dede oyun vs oynarım çok sıkılıyorum genelde ama çok arada kaldım. Yani teknikten 8-9. sınıf biri için sizce hangisi?
Başta bilgisayarı eğer "kendinize" alıyorsanız abiniz bence konu dışı olması lazım ama eve alıyorsanız direk, pek bir eko sistem kalmıyor. Sonuçta kişileştirme işi var bunun, evin geneli için pek... Kişileştirme uygun değil.
Dediğim gibi Macbook'ta da oyun oynayabiliyorsunuz gayet ama resmi destek olmazsa sizi baya uğraştırıyor. Bir yazılım yardımı ile Windows'tan oynuyor gibi yapabilirsiniz ama potansiyeli çok iyi gösteremez. RE 4 Remake'i mesela 40 FPS civarı açıyordu en düşükte.
(Youtube'tan test videoları izleyebilirsiniz.)

fotoğrafları da ekleyeyim
Attığınız sistem çok kötü bu arada. 10 bin civarı pahalı sayılır.

İlk iki fotoğraf ve son iki fotoğraf arasında kaldım. Bir de buna karşı MacBook.
Hocam sistemleri link olarak atın herzaman, çoğunlukla yaptığınız değişikliklerle beraberde atabiliyordunuz "paylaş" düğmesi ile sitedeki.

Hocam sistemleri link olarak atın herzaman, çoğunlukla yaptığınız değişikliklerle beraberde atabiliyordunuz "paylaş" düğmesi ile sitedeki.
tamam hocam. mert bayantemur sistemlerinden en ucuz 2.siydi bu. sizce 36 ya kadar bir sistem toplayıp en iyi nasıl yararlanabilirim? ona göre bir karar verebilirim belki.

hocam sağolun bu arada. yardımınız için.

Unutmadan oyunlar için bir de Xbox s series var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı