R5 5600 RTX 4060 sistemde FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10
G-Sync açınca zaten 60 Hz monitöründe 144 Hz gibi görmeyecek G-Sync'in ne işe yaradığını araştırır mısın 2 dakika Google'u açıp G-Sync önerme sebebim 60 Hz monitöründe FPS sabitleyiciyi kaldırınca yırtılmalar olabileceği için G-Sync açarsa o yırtılmaları mümkün olabilecek en fazla şekilde azaltabilir. Sorun yanlış bilgi bilip bilmemen değil açıkçası umurumda da değil ama bilmediğin bir konu hakkında diretmen ve hala yazmaya devam etmen bana inanılmaz komik geliyor kaç yaşındasın bilmiyorum ama küçük bir kardeşimizsin sanırım yanlış yapıyosun bu konuda.

G-Sync hakkında bir bilgim yok araştırmak istemiyorum beni raporlayabilirsiniz iyi günler dilerim.

G-Sync açınca zaten 60 Hz monitöründe 144 Hz gibi görmeyecek G-Sync'in ne işe yaradığını araştırır mısın 2 dakika Google'u açıp G-Sync önerme sebebim 60 Hz monitöründe FPS sabitleyiciyi kaldırınca yırtılmalar olabileceği için G-Sync açarsa o yırtılmaları mümkün olabilecek en fazla şekilde azaltabilir. Sorun yanlış bilgi bilip bilmemen değil açıkçası umurumda da değil ama bilmediğin bir konu hakkında diretmen ve hala yazmaya devam etmen bana inanılmaz komik geliyor kaç yaşındasın bilmiyorum ama küçük bir kardeşimizsin sanırım yanlış yapıyosun bu konuda.

Hocam bence FM'de sorun, çözünürlüğü kısarsanız sorun çözülür gibi geliyor bana onun dışında oyun grafikleri yüksekse düşürün düşükse yükseltin sorun çözülüyor mu bakın bir. Dikey senkronizasyonu zaten hep kapalıda kullanmanızı tavsiye ederim. Low latencyide ultraya alıp G-Sync açık kullanın.

19/02/2007 doğumlu yani 16 yaşındayım raporlamanız yeterli yanlış düşündüğünüz bilgiyi iyi günler dilerim.😊

Hocam bence FM'de sorun.

Katılıyorum 👍🏻

Son düzenleme:
G-Sync açınca zaten 60 Hz monitöründe 144 Hz gibi görmeyecek G-SYNC'in ne işe yaradığını araştırır mısın 2 dakika Google'u açıp G-Sync önerme sebebim 60 Hz monitöründe FPS sabitleyiciyi kaldırınca yırtılmalar olabileceği için G-Sync açarsa o yırtılmaları mümkün olabilecek en fazla şekilde azaltabilir. Sorun yanlış bilgi bilip bilmemen değil açıkçası umurumda da değil ama bilmediğin bir konu hakkında diretmen ve hala yazmaya devam etmen bana inanılmaz komik geliyor kaç yaşındasın bilmiyorum ama küçük bir kardeşimizsin sanırım yanlış yapıyosun bu konuda.

Hocam bence FM'de sorun, çözünürlüğü kısarsanız sorun çözülür gibi geliyor bana onun dışında oyun grafikleri yüksekse düşürün düşükse yükseltin sorun çözülüyor mu bakın bir. Dikey senkronizasyonu zaten hep kapalıda kullanmanızı tavsiye ederim. Low latencyide ultraya alıp G-SYNC açık kullanın.

Enteresan sonuçlar alıyorum işin içinden çıkamadım.

EAFC24'te grafik işleme Yüksek ya da Ultra'dayken ve dikey senkronizasyon kapalıyken drop yemiyorum ama dalgalanmalar oluyor. Dikey senkronizasyon açıkken oyun içi her şey 10 numara fakat ara sahnede yani pozisyon sonrası oyuncuya yakın girdiğinde vs. saniyelik takılıyor sonra yine sıkıntısız devam ediyor. Tam geçiş esnasında o drop oluyor.

Battlefield 1'de dikey senkronizasyon kapalı fps'de gayet yeterli aldım oyun içinde de herhangi bir takılma vs. yaşamadım bu oyunda her şey yolunda.

FM'de ise optimize ayarlar "çok yüksek". Oraya çeksem de oyun içinden bi tık düşürüp "Yüksek" yapsam da maç içerisinde takılmalar oluyor. Tüm bunları 3 oyunda da aynı çözünürlükte 3840x216'tayken yapıyorum. Yani EAFC'de maç içinde olmayan takılmanın FM maç içinde olmasını mantığım almıyor.

Enteresan sonuçlar alıyorum işin içinden çıkamadım.

Eafc24'te grafik işleme yüksek ya da Ultra'dayken ve dikey senkronizasyon kapalıyken drop yemiyorum ama dalgalanmalar oluyor. Dikey senkronizasyon açıkken oyun içi her şey 10 numara fakat ara sahnede yani pozisyon sonrası oyuncuya yakın girdiğinde vs. saniyelik takılıyor sonra yine sıkıntısız devam ediyor. Tam geçiş esnasında o drop oluyor.

Battlefield 1'de dikey senkronizasyon kapalı FPS'de gayet yeterli aldım oyun içinde de herhangi bir takılma vs. yaşamadım bu oyunda her şey yolunda.

FM'de ise optimize ayarlar "çok yüksek". Oraya çeksem de oyun içinden bir tık düşürüp "yüksek" yapsam da maç içerisinde takılmalar oluyor. Tüm bunları 3 oyunda da aynı çözünürlükte 3840x216'tayken yapıyorum. Yani Eafc'de maç içinde olmayan takılmanın FM maç içinde olmasını mantığım almıyor.

İşlemci ve ekran kartı haricinde değiştirdiğiniz bir parça var mı peki SSD veya RAM gibi.

Hayır sadece o 2 parçayı değiştirdim.

Eski ekran kartın elindeyse onunla bir deneyebilirsin bilemedim bende garip bir sorun. Biraz daha oyunun ayarlarını kurcala belki kaçırdığın bir yer vardır. FM24'üm olsa indirip denerdim bir işlemci ne kadar kullanıyor kasıyor mu vs. diye ama 22 var sadece.

Eski ekran kartın elindeyse onunla bir deneyebilirsin bilemedim bende garip bir sorun. Biraz daha oyunun ayarlarını kurcala belki kaçırdığın bir yer vardır. FM24'üm olsa indirip denerdim bir işlemci ne kadar kullanıyor kasıyor mu vs. diye ama 22 var sadece.
Monitör freesync. Nvidia içerisinde "Seçilen ekran modeli için ayarları etkinleştir" diyeren G-sync'i akfit ettim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda bu işlemle freesync monitörlerde de aktif edilebildiği yazıyor. Denedim 2 maç oynadım şimdilik sorun hallolmuş gibi gözüküyor FM'de. Ama EAFC24'teki ara sahneye geçiş esnasındaki takılmalar çözülmedi. Bir tek o kaldı sorun olarak şimdilik.

Monitör FreeSync. NVIDIA içerisinde "seçilen ekran modeli için ayarları etkinleştir" diyeren G-SYNC'i akfit ettim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoda bu işlemle FreeSync monitörlerde de aktif edilebildiği yazıyor. Denedim 2 maç oynadım şimdilik sorun hallolmuş gibi gözüküyor FM'de. Ama eafc24'teki ara sahneye geçiş esnasındaki takılmalar çözülmedi. Bir tek o kaldı sorun olarak şimdilik.

Hocam size demiştim ki G-SYNC aktif edin diye :D

Monitör FreeSync. NVIDIA içerisinde "seçilen ekran modeli için ayarları etkinleştir" diyeren G-Sync'i akfit ettim.

Bu videoda bu işlemle FreeSync monitörlerde de aktif edilebildiği yazıyor. Denedim 2 maç oynadım şimdilik sorun hallolmuş gibi gözüküyor FM'de. Ama eafc24'teki ara sahneye geçiş esnasındaki takılmalar çözülmedi. Bir tek o kaldı sorun olarak şimdilik.

Şimdi başka konuda da gördüm FC24 optimizasyon sorunluymuş ve sizinkinden daha iyi sistemlerde ve daha kötü sistemlerde de takılma oluyormuş yani takılacak bir durum yok.

Son düzenleme:
Konunuzun çözüldüğüne sevindim iyi günler dilerim.😁

@meeee herhangi bir hatam olduysa sizden de özür dilerim iyi günler dilerim.☺️

Hocam size demiştim ki G-SYNC aktif edin diye :D

Şimdi başka konuda da gördüm FC24 optimizasyon sorunluymuş ve sizinkinden daha iyi sistemlerde ve daha kötü sistemlerde de takılma oluyormuş yani takılacak bir durum yok.

Yok hala ara ara yiyorum o dropu çıkamadım içinden. Ultra ya da yüksekte eafc'de maç içinde yakaladığım akıcılığı FM'de yakalayamadım çok acayip.

Yok hala ara ara yiyorum o dropu çıkamadım içinden. Ultra ya da yüksekte eafc'de maç içinde yakaladığım akıcılığı FM'de yakalayamadım çok acayip.
Kankam cyberpunk varsa oyun olarak internetten sisteminin benchmark teslerine bak hatta dur cyberpunk varsa atayım
cyberpunkun senin sisteminde vericeği fpsler budur cyberpunkta genel olarak fpsler videodaki fpslerle aynı çıkıyor fc24 sistem fps değerlerine bakabilirsin valoranta girip fpslerine bakabilirsin aynı ekran kartı ve ryzen 5 5600 bende de var şuanda sıkıntılı sıkıntısız kullanıyorum format attım bilgisayarı 2 ay önce almıştım şimdi mesela fortnite de 2 k da epic te oynuyorum 120 fpsden birden 90 a falan düşüyor valoya giriyorum cs giriyorum fpslerim aynı sadece bir oyuna bağlı kalmak yerine başka oyunları dene eğer fps de sıkıntı yoksa diğer oyunlarda sıcaklıklarda vesaire oyunun kendi sorunudur fortniteyi formattan sonra yükledim aşırı donma kasma oluyor ben de de eğer bilgisi olan varsa diye yazayım dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı