R5 5600 - RX 6600XT sistem nasıldır?

Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim. MSI anakart aldım ve kurdum fakat o da sorunlu çıktı şansıma. Şu an Asus bir anakartla sistemi kullanıyorum. Emekleriniz için teşekkür ederim. Bilginiz var ise Minidump, mavi ekran konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

@Uchiha Shisui , @Toran .
Sistem kurmada bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Lakin sistemde hala sorun yaşıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Genelde sistem yük altına girdiğinde sorun yaşıyorum ancak artık normal kullanımda da sorun yaşamaya başladım,birden mavi ekran veriyor ve kapanıyor. Başka bir ekran kartı ve RAM ile denedim yine aynı sorunu yaşıyorum. Aşağıdaki konularda belirttiğim üzere tüm WHQL güncellemeleri yaptım. Farklı prizde kullandım, akım korumalı prizde kullandım, sorunun ne olduğunu bulamıyorum. i5-12400F sistemde mavi ekran hatası konusunda ve RX 6600 ısınıyor, PUBG'de Out of Memory hatası veriyor konumda belirttiğim sorunları yaşıyorum.

Son düzenleme:
@Uchiha Shisui
Bugüne kadar yaşadığım tüm minidump hataları ve olay görüntüleyicisi dosyalarımı bırakıyorum. Minidump.rar

Bazen bilgisayarı açtığımda şifreyi girmeden yeniden başlatılıyor.
Bazen oyundayken mavi ekran veriyor,
Bazen sadece twitterda gezinirken mavi ekran veriyor.
Windows Bellek Tanılama ile tarattığımda temiz çıkmıştı.
Daha önce söylediğim gibi aldığım mavi ekran hata kodlarım;
- DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
- KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
- IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
- KERNEL_SECURTIY_CHECK_FAILURE
Ancak hep ntoskrnl.exe hatası çıkıyor karşıma.
Chipset güncelledim, UV-OC yapmamıştım ama yine de BIOS sıfırladım.
Bios güncelledim.
Intel ME sürücülerini güncelledim.
Güncelleme yapmak için AMD Software: Adrenaline Edition ve Intel driver support kullanıyorum.

Genelde sistem yük altına girdiğinde sorun yaşıyorum ancak artık normal kullanımda da sorun yaşamaya başladım,birden mavi ekran veriyor ve kapanıyor. Başka bir ekran kartı ve RAM ile denedim yine aynı sorunu yaşıyorum. Aşağıdaki konularda belirttiğim üzere tüm WHQL güncellemeleri yaptım. Farklı prizde kullandım, akım korumalı prizde kullandım, sorunun ne olduğunu bulamıyorum. i5-12400F sistemde mavi ekran hatası konusunda ve RX 6600 ısınıyor, PUBG'de Out of Memory hatası veriyor konumda belirttiğim sorunları yaşıyorum size kısaca özetini yukarıda yaptım hocam

@Uchiha Shisui
Bugüne kadar yaşadığım tüm minidump hataları ve olay görüntüleyicisi dosyalarımı bırakıyorum. Minidump.rar

Bazen bilgisayarı açtığımda şifreyi girmeden yeniden başlatılıyor.
Bazen oyundayken mavi ekran veriyor,
Bazen sadece twitterda gezinirken mavi ekran veriyor.
Windows Bellek Tanılama ile tarattığımda temiz çıkmıştı.
Daha önce söylediğim gibi aldığım mavi ekran hata kodlarım;
- DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
- KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
- IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
- KERNEL_SECURTIY_CHECK_FAILURE
Ancak hep ntoskrnl.exe hatası çıkıyor karşıma.
Chipset güncelledim, UV-OC yapmamıştım ama yine de BIOS sıfırladım.
Bios güncelledim.
Intel ME sürücülerini güncelledim.
Güncelleme yapmak için AMD Software: Adrenaline Edition ve Intel driver support kullanıyorum.

Genelde sistem yük altına girdiğinde sorun yaşıyorum ancak artık normal kullanımda da sorun yaşamaya başladım,birden mavi ekran veriyor ve kapanıyor. Başka bir ekran kartı ve RAM ile denedim yine aynı sorunu yaşıyorum. Aşağıdaki konularda belirttiğim üzere tüm WHQL güncellemeleri yaptım. Farklı prizde kullandım, akım korumalı prizde kullandım, sorunun ne olduğunu bulamıyorum. i5-12400F sistemde mavi ekran hatası konusunda ve RX 6600 ısınıyor, PUBG'de Out of Memory hatası veriyor konumda belirttiğim sorunları yaşıyorum size kısaca özetini yukarıda yaptım hocam
Öncelikle birden çok sorun yaşadığınız görülüyor. Bazı durumlarınıza ben bile hakim değilim. Konularınızda da yardımcı olmaya çalışanlar olmuş. Eğer sisteminizde birden fazla sorun varsa öncelikle yazılım noktasında sistemi sıfır haline getirmek iyi bir başlangıç olabilir. Bu aşamadan sonra öncelikte olan sürücüleri kurup sistemi yüke sokmak ve gözlem yapmak mantıklı olur. Eğer bu durumda bile bazı hatalar alıyorsanız tüm sistem bileşenleri hakkında soru işaretleri oluşturabiliriz. Çünkü 2019'dan beri çeşitlenip değişen sistemimde belirttiğiniz hiçbir hatayı almadım. Hatta aynı ekran kartını kullanıyoruz.

Öncelikle birden çok sorun yaşadığınız görülüyor. Bazı durumlarınıza ben bile hakim değilim. Konularınızda da yardımcı olmaya çalışanlar olmuş. Eğer sisteminizde birden fazla sorun varsa öncelikle yazılım noktasında sistemi sıfır haline getirmek iyi bir başlangıç olabilir. Bu aşamadan sonra öncelikte olan sürücüleri kurup sistemi yüke sokmak ve gözlem yapmak mantıklı olur. Eğer bu durumda bile bazı hatalar alıyorsanız tüm sistem bileşenleri hakkında soru işaretleri oluşturabiliriz. Çünkü 2019'dan beri çeşitlenip değişen sistemimde belirttiğiniz hiçbir hatayı almadım. Hatta aynı ekran kartını kullanıyoruz.
hocam yanıtladığınız için teşekkür ederim. Dün yeni sistem kurdum yine aynı sorunu yaşıyorum.

Hocam yanıtladığınız için teşekkür ederim. Dün yeni sistem kurdum yine aynı sorunu yaşıyorum.
Ne demek. O zaman sistemde donanımsal bir sorun olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Bunun için garantiyi devreye sokun derim. Yazılım tarafında elinizden geleni yapmışsınız.

Ne demek. O zaman sistemde donanımsal bir sorun olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Bunun için garantiyi devreye sokun derim. Yazılım tarafında elinizden geleni yapmışsınız.
Hocam bir de neyi göndereceğimi bilsem😅

Farklı ekran kartı ve RAM ile denedim yine aynı şeyi yaşıyorum. Ben PSU olduğunu düşünüyorum çünkü yük olsun olmasın bunu yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı