Çözüldü R5 5600 RX 6750 XT sistem PSU şalterini kapatıp açmayınca çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lavyind78

Centipat
Katılım
12 Aralık 2022
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair 16x2 3200 MHz
Ekran kartı
Radeon RX 6750 XT 12 GB OC
Anakart
ASUS Prime B450M-K II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Bilgisayar oyun ortasında kapandı ve açılmadı. Açılmadı dediğim, kapandığında açılmıyor ama güç anahtarını arkadan kapatıp açınca bilgisayarın ışıkları yandığı gibi tekrar kapanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU ekran kartının istediği gücü veremediği için, ya ısınıp kapanıyor, ya yüksek akım koruma devreye giriyor ya da soketlerde erime vs. Sorun oldu o yüzden kapanıyor, o PSU ekran kartınızı tek kanaldan tam yükte besleyemez.

Yanlış PSU seçimi.
Güç ünitenin modeli nedir?

Güç ünitenin modeli nedir?

Screenshot_20231007_125227_Chrome.jpg
 
PSU fişini çekip biraz beklesene, sonra tekrar start verip deneyin. Son olarak 24pin ve CPU güç kablosunu kontrol eder misin?

24pinde sıkıntı yok CPU güç kablosunda da yok PSU fişini söktüm 1 saat boyunca kaldı öyle. Açıldı daha sonra American Megatrends ekranı geldi. BIOS pili bitmiştir. BIOS'tan gerekli ayarları yapıp biraz oyun oynamak istedim. Yarım saat olmadan bilgisayar aniden kapandı. Şu an açılmıyor ama kasanın içinde Ethernet ışığı yanıyor.
 
PSU ekran kartının istediği gücü veremediği için, ya ısınıp kapanıyor, ya yüksek akım koruma devreye giriyor ya da soketlerde erime vs. sorun oldu o yüzden kapanıyor, o PSU ekran kartınızı tek kanaldan tam yükte besleyemez.

Yanlış PSU seçimi.

650 watt PSU RX 6750 XT için yeterli gücü olduğunu düşünüyorum. En fazla ısınabilecek işlemci var. Stok fanın yeterli olmadığını biliyorum. BIOS'dayken bile 70 dereceyi gördüğümü hatırlıyorum işlemcinin.
 

Geri
Yukarı