R5 5600 sistem uyumlu mu?

Güncel olmadığını nereden göreceğim aldığımda.

Anakartı aldığınızda ve tabii sistemi topladığınızda ekrana görüntü gelmeyebilir hatta sistem hiç açılmayabilir.
Böyle bir durumda BIOS flasback BIOS'u yeniden yazarak anakartı kurtarır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sadece BIOS dosyasının isimini gigabyte.bin olarak değiştiriyorsunuz ve düğmeye basıyorsunuz USB FAT32 ise anakart bu işi kendi hallediyor.

nereye yazacağım yazmış olsam
Anakartı aldığınızda ve tabii sistemi topladığınızda ekrana görüntü gelmeyebilir hatta sistem hiç açılmayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemci.
Ryzen 5 5600.
Anakart.
ASRock B550M-HDV
M.2 SSD.
WD sn740.
PSU.
Archon Arc 650 watt.
RAM.
G.Skill Ripjaws V 16 GB RAM.
Ekran kartı.
RX 6700 XT / RX 7600. ikisinden birini alacağım.

Hocam PSU pek tanıdık gelmedi kart olarak 6700XT seçin derim. PSU yu değiştirin. 700-750W yapın ileriye doğru iyi olur.

Hocam PSU pek tanıdık gelmedi kart olarak 6700XT seçin derim. PSU'yu değiştirin. 700-750W yapın ileriye doğru iyi olur.

Hocam anakart öneriniz var mı sizin değerlendiriyorum şu an sistemdeki anakart iyi mi?

sadece BIOS dosyasının isimini Gigabyte. Bin olarak değiştiriyorsunuz ve düğmeye basıyorsunuz USB FAT32 ise anakart bu işi kendi hallediyor.

Hocam alıyorum o zaman A520M S2H anakarti.

RAM'leri 3200 MHz almayacak mısınız?
Bunu da alabilirsiniz tabii işlemciyi fazla yükseltmeyecekseniz.
BIOS flashback desteği mevcut.
ChatGPT size uygun bir anakart önermiş anccak anakartın flashback desteği yok.
Olur da bu anakart (ASRock güncel BIOS) ile gelmezse sizi yarı yolda bırakabilir.

Hocam RAM 3600 MHz alıyorum 1X 16 olarak ileride 32 GB yapacağım.

Son düzenleme:
3200 ile 3600 MHz arasında nasıl bir fark olur.

Hocam destekliyor galiba 3200 MHz benim cpu 3600 MHz desteklediği için ben öyle sandım sanırım.

3200 ile 3600 MHz arasında nasıl bir fark olur.

RAM olarak seçtiğim RAM güzel değil mi 1X 16 markasıda iyi 1400 TL civarı.
Markası neoforza ise ram çalışacaktır bende de aynısından var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı