R5 5600 sisteme soğutucu gerekli mi?

Toprakbrkyy

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, XPG lander 500 650W bir kasaya sahibim işlemcim Ryzen 5600 ekran kartım RX6600 işlemcim ısınıyor. Kasada bir ısınma söz konusu değil tek islemci ve kasa arkası soğutucu almayı düsünüyorum ve kasaya sığacağından emin olamıyorum. Almak istediğim soğutucular bunlar.

1-

Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

2- Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

3- Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Merhaba XPG lander 500 650W bir kasaya sahibim işlemcim Ryzen 5600 ekran kartım RX6600 işlemcim ısınıyor kasada bir ısınma söz konusu değil tek islemci ve kasa arkası soğutucu almayı düsünüyorum ve kasaya sığacağından emin olamıyorum almak istediğim soğutucular bunlar.

1-

Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

2- Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

3- Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Anakartım A520M-K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir? İleride işlemci değiştirecek misiniz? Değiştirecekseniz düşündüğünüz nedir? Ona göre önerelim. Bütçe el veriyorsa Peerless Assassin iyi olur ama o işlemciyi bu da soğutur.

Alternatif,

Merhaba hocam iyi forumlar bende yakın zamanda 1 hafta sonra falan SE 214 XT alacağım evet islemci epey ısınıyor bende de RTX 3060 12 GB var en son 87 dereceyi gördü sistem isterseniz undur volt da yapabilirsiniz cidden etkili bir yöntem.

Merhaba hocam iyi forumlar bende yakın zamanda 1 hafta sonra falan SE 214 XT alacağım evet islemci epey ısınıyor bende de RTX 3060 12 GB var en son 87 dereceyi gördü sistem isterseniz undur volt da yapabilirsiniz cidden etkili bir yöntem.
214XT önermem. Fiyatını hak etmiyor o soğutucu Burst Assassin 120 gibi bir model varken.

Bütçeniz nedir? İleride işlemci değiştirecek misiniz? Değiştirecekseniz düşündüğünüz nedir? Ona göre önerelim. Bütçe el veriyorsa peerless Assassin iyi olur ama o işlemciyi bu da soğutur.

Alternatif,

Değiştirmeyeceğim bütçem 1600.

Bütçeniz nedir? İleride işlemci değiştirecek misiniz? Değiştirecekseniz düşündüğünüz nedir? Ona göre önerelim. Bütçe el veriyorsa peerless Assassin iyi olur ama o işlemciyi bu da soğutur.

Alternatif,
https://www.gaming.gen.tr/urun/3847...ng ile burstun arasındaki fark nedir acaba?
http://

Başka şeylere para harcayacaksan burst Assassin alabilirsin ama elindeki para yettiği için peerless Assassin alıp geçmeni öneririm. OC yapacaksan da işine yarar.

Kasana da sığar bu arada sormadan söyleyeyim.

Burst ile kingin arasındaki fark nedir acaba?

Aralarında kaç derece fark vardır tahmini burst ile peerlessin.

Tahmini olarak bir şey söyleyemem işlemciden işlemciye değişir ama bütçe dahilinde olduğu için peerless alman daha sağlıklı olur. Tek fan tek blok ile çift fan çift blok karşılaştırıyoruz sonuçta. Tabii her soğutucuda durum aynı değil ama gözle görülür farktan fazlası olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı