R5 5600 sıvı soğutma ile 90 derece

Dün ben de i59600K işlemciden R5 5600 geçiş yaptım manuel o.c ile 4.7 GHz sabitledim 1.268 voltaj ile MSI MAG 240 r V2 soğutma ile 65 derece Max sıcaklık aldım.

Prime 95 testinde mi bu değeri aldınız?

Hocam bu işte bir terslik var...
Bende de aynı işlemci var stok fan ile ağır yük altında en yüksek 93 dereceyi gördüm.
Boş kullanımda ise şu anlık (hava biraz serin) 51 derece yoksa bir iki gün önce havalar çok sıcakken boşta bile 64 65 dereceydi sen düşün.
Büyük ihtimalle anakarta fan kablosunu takmadınız bir kontrol edin.
YouTube'dan videosunu izlemiştim sıvı soğutmanın RGB ışıkları yanıyor fakat takan arkadaş anakartta ki fan Power (ismini tam hatırlamıyorum) kısmına kabloyu takmamış o yüzden cizah tam olarak çalışmıyordu.
Eğer ürün bozuksa.

ID-Cooling SE-224-XTS Black 4pın PWM 120 mm işlemci soğutucu da alabilirsiniz.
Kule tipi olarak geçiyor.

O ürünü alacaktım sonra sıvı soğutma almak istediğim için vazgeçtim görünüşünden ötürü. Pompa Molex ile PSU'ya bağlı tam devirde çalışıyor, fanlar ise CPU fana bağlı. Herhangi bir montaj hatası olduğunu düşünmüyorum. :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime 95 testinde mi bu değeri aldınız?

O ürünü alacaktım sonra sıvı soğutma almak istediğim için vazgeçtim görünüşünden ötürü. Pompa Molex ile PSU'ya bağlı tam devirde çalışıyor, fanlar ise CPU fana bağlı. Herhangi bir montaj hatası olduğunu düşünmüyorum. :/
Gerçekten garip bir durum hocam belki de cihaz bozuktur.

Benim 3600 da çok ısınıyordu. Gigabyte X570UD anakartta bir ayar var. O günden beri 58 dereceyi geçmiyor. Bilgisayar uzağımda o yüzden tam tarif veremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı