Çözüldü R5 5600 ve B450M-A Pro Max Görüntü Vermiyor

• Konuyu başlatan lw0dx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 5.594
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lw0dx

Hectopat
Anakart modelim MSI B450M-A PRO MAX, uyumluluk listesinde 5600'ü desteklediğini gösteriyor fakat bilgisayara güç gelmesine, ekran kartının ışıkları fanları yanmasına, bilgisayardaki tüm fanlar dönmesine, klavyeye ışık gelmesine yani bilgisayara genel olarak güç gelmesine rağmen ekrana görüntü gelmiyor. BIOS'u son sürüme güncelleyip denedim, BIOS'u önerilen sürüme güncelleyip denedim. Kısacası BIOS güncellemelerini ayarlayıp denedim yine de görüntü gelmiyor. Şu anki işlemcim 3200G bilgisayar sorunsuz çalışıyor fakat 5600 ile görüntü alamıyorum. PSU Hyper500W. İlla yeni anakart alma masrafına girmem mi gerekiyor? Bu sorunu nasıl çözerim? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. RAM, ekran kartı, işlemci dahil hepsinin pinlerini temizleyip tertemiz yerlerine oturttum. Anakartı uzun süredir kullandığım için böyle bir şey denedim ve çalıştı. BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra update attım tekrar taktım, üstüne kasayı zamanında taşıdığım için kasada biraz esneklik olduğunu farkedip tüm parçaları sertçe bastırarak taktım ve çalıştırdım. Yardımcı olan, olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.
Ekran kartına taktım.

Çok minnettar kalırım.

Dediğinizi birazdan deneyeceğim, şimdiden teşekkürler.

5600 ve 3200G güç kullanımları neredeyse aynı üstüne üstlük PSU'm yeterli mi diye birkaç siteden araştırma yaptığımda 500-599W arası PSU'nun 5600 ve RX580 ikilisi için yeterli olacağı yazıyordu. Kasa zaten mATX.
Bios sürümü 3.F0 görünüyor. 14.06.2022 tarihinde çıkarılan bios sürümü.

Dosya Ekleri

• IMG_20230109_234326.jpg
    IMG_20230109_234326.jpg
    256,3 KB · Görüntüleme: 37
Bilgisayarı başlatıp BIOS menüsüne girip oradan driver sürümüne bakıp onu atabilir misiniz rica etsem size de iş çıkarıyorum ama yaparsanız çok makbule geçer.
Hemen hallediyorum.

Bilgisayarı başlatıp BIOS menüsüne girip oradan driver sürümüne bakıp onu atabilir misiniz rica etsem size de iş çıkarıyorum ama yaparsanız çok makbule geçer.

Dosya Ekleri

• IMG_20230109_235017.jpg
    IMG_20230109_235017.jpg
    203,6 KB · Görüntüleme: 46
Çok değişik sizde 7C52v3F versiyonu var fakat anakart sitesinde sürümlerde 5600'ü minimum desteklediğini söyleyen 7C52v3E ve 7C52v3G sürümü bulunuyor. @Barış ÖZER son sürüm 7C52v3G'ye mi yoksa desteklediği söyleyen 7C52v3E sürümüyle mi dediğiniz VGA olayını deneyeyim?
Ben bu işlemciden öne 5500 kullanıyordum aslında güncellemeyi onun için atmıştım. Sonra 5600 takınca sorunsuz çalıştı.

Son sürüm her zaman en stabilidir. Güncellemenin sebebi yenilikler katmak veya bulunan hataları düzeltmektir. Çok eski donanımlar kullansaydınız belki geriye dönük datanın artık miladını doldurup kaldırılmasından ötürü downgrade gerekebilirdi ama sizin ihtiyacınız yok. Son BIOS versiyonu ile VGA driverları kaldırabilirsin.

Ben bu işlemciden öne 5500 kullanıyordum aslında güncellemeyi onun için atmıştım. Sonra 5600 takınca sorunsuz çalıştı.
Sorun şu ki sizin kullandığınız BIOS sürümü anakart sitesinde bulunmuyor.
Son sürüm her zaman en stabilidir. Güncellemenin sebebi yenilikler katmak veya bulunan hataları düzeltmektir. Çok eski donanımlar kullansaydınız belki geriye dönük datanın artık miladını doldurup kaldırılmasından ötürü downgrade gerekebilirdi ama sizin ihtiyacınız yok. Son BIOS versiyonu ile VGA driverları kaldırabilirsin.
Tamamdır şimdi deniyorum teşekkürler.

Son sürüm BIOS ile dediğiniz gibi denedim DDU ile AMD ekran kartı driverimi sildim. Şu an silinik bir şekilde 5600'ü taktım. BIOS pilini yaklaşık 1 dakika çıkartıp bekledim güç tuşuna basılı tuttum. BIOS ayarlarını sıfırladım 5600'ü geri taktım yine görüntü gelmedi. Fakat bir şeyi fark ettim 1x8GB bir ram kullanıyorum. Bir slotta takılıyken klavyeye numpad ışığı gelirken diğer slotta 5600 takılı iken klavyeye ışık bile gelmedi. Yani slotlardan birinde ışık geliyor diğerinde klavye ışığı gelmiyor bile. Dediğiniz çoğu şeyi denedim acaba BIOS sürümüyle alakalı veya başka bir sorun olabilir mi?

@Barış ÖZER

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı