R5 5600'den R7 5800x3D'ye geçilir mi?

Bence AM4 sistem için işlemciniz zaten iyiyken uğraşmayın.
Haklısınız hocam. Elimde para varken bilgisayarıma harcasam mı diye düşünüyordum biliyorsunuz paranın değeri azalıyor hergün. Başka bir şeye yatırım yapsam daha iyi olacak gibi.

5800X3D alınır diyen arkadaşları cidden anlamıyorum, 7600 varken alınmaz.

Bu sisteme yapılacak yükseltme işlemci değil ekran kartı olmalıdır, satıp çok rahat 6800XT, 6900XT alabilirsin.

6600XT için AM4 tepe işlemcisi ben olsam kullanmazdım. Ekran kartı değiştirmek daha mantıklı olabilir. Elinize para geçtiğinde sonradan AM5 platformuna geçerek 5800X3D performansına Ryzen 5 7500F veya Ryzen 5 7600 ile ulaşabilirsiniz.

PSU'dan direkt olarak işlemciye bağlı değil hiçbir işlemci. Önce güç anakarta gider ve anakart beslemelerinden işlemciye gider güç.
Anakart gelen akımı direkt iletmez mi? Maksimum verebileceği güç miktarı mı değişiyor modelden modele? Anlayamadım?

İşlemcini yükseltmek o ekran kartı için hiçbir işe yaramaz. Önce bir RX 6700XT falan al, sonra uğraş işlemcilerle.
Belki saf işlemci gücüne ihtiyacı vardır. Kimsede sormamış. Ne için yükseltmeyi düşünüyorsunuz? @RzExfeL

Anakart gelen akımı direkt iletmez mi? Maksimum verebileceği güç miktarı mı değişiyor modelden modele? Anlayamadım?

Belki saf işlemci gücüne ihtiyacı vardır. Kimsede sormamış. Ne için yükseltmeyi düşünüyorsunuz? @RzExfeL
Diğer cevaplarda belirttim hocam elimde 10.000 tl kadar para var Türk Lirasının değeri düşüyor hergün ondan harcamak istiyorum. Arada sırada Blender'da render alırım onun dışında işlemci ağırlıklı çok bir şey yapmıyorum. İşlemci ağırlıklı oyun olarak CS:GO OverWatch 2 benzeri oyunlar oynarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı