R5 5600'e geçildikten sonra FiveM'de takılmalar oluyor

hypones

Hectopat
Merhaba, FiveM'de GPU kullanımım %100-99 olarak değişiyor. Bunda problem yok senelerdir böyle oynuyorum fakat işlemcimi Ryzen 5 3600'dan Ryzen 5 5600'a çıkardıktan sonra inanılmaz drop yemeye başladım. Özellikle çatışmalarda anlık olarak sanırım kullanımlar düşüyor ve anlık FPS düşmesi yiyorum. İşlemcimi yükselttiğim için seviniyordum fakat tüm hevesim gitti açıkçası. Diğer oyunlarda bir sorun göremedim şimdilik. Bilgili bir arkadaş yardımcı olsun bana bu illetin bir çözümü yok mu?

Ekran kartı: RTX 2060.
CPU: Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum tavsiye edilir böyle durumlarda. İşlemcilerin, ekran kartları gibi sürekli güncellenen sürücüleri olmasa da ekran kartı ve işlemci değişikliklerinde sıfırdan kurulum ve BIOS güncellemeleri tavsiye edilir. Ekran kartının sizin tabirinizle düşük kalması dropa sebep olmaz.

Ekran kartı işlemcimden düşük kaldığı için yiyorum sanırım düşüncesini ilk kez duyuyorum 2060 FiveM'i umursamaz bile çoğu durumda. İşlemci tarafında bir sorun yaşıyorsun muhtemelen. Anlık droplar yiyorsan köprülerin ısındığı için frekansını anlık olarak kısıyor olabilir. Eski bilgisayarımda yaşıyordum ve anakart değişimi sonrasında çözüme ulaşmıştı. Chipsetlerin üzerinde ekstra soğutucu bloklarla çözmüştüm. İşlemci frekansını en üste sabitleyebileceğin bir program var mı AMD tarafında bilmiyorum Intel tarafında throotle ile %100'e sabitleyip köprülerin ısınmasını göz ardı edebiliyordum ama tabii anakart değiştireceğim için bunu rahatlıkla yapıyordum sağlıklı bir yöntem değil. Artı olarak RAM frekanslarını belirtmemişsin AMD tarafında RAM ile çok senkronize çalışmaya yönelik geliştirdikleri için frekansına göre drop vs de yiyebilirsin. Diğer bir seçenekte GTA 5'in SSD de kurulu olmayışı olabilir. Yapman gereken ilk şey önce sıcaklıklara ve BIOS'daki ayarlarına bir göz gezdirmek bu noktada aşırı alakasız olabilir bir ilgisi yok vs diyebilirsiniz ancak SVM'i aktif etmen FiveM droplarını düzeltebilir. Eğer bir sorun yoksa işlemci frekansını %100'e sabitleyebileceğin bir program bulmayı denemeni önereceğim. AMD tarafında bilgim olmadığı için direkt şudur diyemiyorum üzgünüm.

İşlemci soğutucum stok değil demişsin. O halde minimum 4.5 GHz olacak şekilde statik OC tavsiye ederim. Anakart modelini bilmiyorum fakat ekstra soğutma blokları alman iyi olur.

16.

İşlemci ekran kartına oranla çok kullanmıyor, stok soğutucu değil. FiveM'de bakmadım ama genel olarak işlemci ısınma sorunu yok. Yarın detaylıca bakıp işlemci sıcaklığını iletirim. Tahminimce ekran kartı işlemciye yetmiyor FiveM'de ama bu sorununda elbet çözümünü bilen birileri vardır bu forumda...

Tamam da sıcaklıklar nedir? Soğutucu modeli nedir?

Ryzen 5 5600'e stok soğutucu kullanıyorsanız ondan olabilir. Isındığı için frekans kısıyor olabilir. O işlemci soba gibi, 3600'e benzemiyor. Oyun içinde kaç derecelerde geziyor bir bakabilir misiniz?

Ryzen 5 5600'e stok soğutucu kullanıyorsanız ondan olabilir. Isındığı için frekans kısıyor olabilir. O işlemci soba gibi, 3600'e benzemiyor. Oyun içinde kaç derecelerde geziyor bir bakabilir misiniz?

Soba gibi tabiri biraz yanlış. Adamakıllı soğutucu kullanmazsan her işlemci soba olur. Stok soğutucu yetmiyor kısaca, işlemci soba değil.

Soba gibi tabiri biraz yanlış. Adamakıllı soğutucu kullanmazsan her işlemci soba olur. Stok soğutucu yetmiyor kısaca, işlemci soba değil.

Her işlemci soba gibi değil. 11700F kullanıyorum, sıvı soğutma alana kadar 2 ay stok soğutucu ile kullandım maksimum 71 derece gördü. 5600 bu sıcaklıklarda kalsaydı zaten soba gibi tabirini kullanmazdım.

Ryzen 5 5600'i halen daha kullanan arkadaşım stok soğutucu ile 86 87 dereceleri görüyor. 3600 stok soğutucuyla sıkıntısız kullanılabiliyordu ancak 5600 için bu pek mümkün değil. Intel tarafındaki rakipleri de stok soğutucuyla daha serin çalışıyor diye hatırlıyorum.

Her işlemci soba gibi değil. 11700F kullanıyorum, sıvı soğutma alana kadar 2 ay stok soğutucu ile kullandım maksimum 71 derece gördü. 5600 bu sıcaklıklarda kalsaydı zaten soba gibi tabirini kullanmazdım.

Ryzen 5 5600'i halen daha kullanan arkadaşım stok soğutucu ile 86 87 dereceleri görüyor. 3600 stok soğutucuyla sıkıntısız kullanılabiliyordu ancak 5600 için bu pek mümkün değil. Intel tarafındaki rakipleri de stok soğutucuyla daha serin çalışıyor diye hatırlıyorum.

3600'ü stok soğutucuyu sorunsuz kullanamaz ben kullanamadım. Stok soğutucu stok GHz değerleri içindir.

Çıkabileceği maksimum sıcaklığı işlemcinin güç tüketimi belirler. 5600 daha fazla güç tukettigi için stok soğutucu kurtarmıyor. 65W'a göre tasarlanmış soğutucuyu 80-90W'ta kullanınca sıcaklıklar yükseliyor maalesef. 11700F de muhtemelen bu güç tüketiminin altında kaldığı için ısınmıyordur, tüketim değerlerini esitlersen Intel'in stok soğutucusu da kurtarmaz o işlemciyi. Dediğim gibi çıktığı frekans ve çektiği güç önemli her iki işlemcinin de.

3600'ü stok soğutucuyu sorunsuz kullanamaz ben kullanamadım. Stok soğutucu stok GHz değerleri içindir.

Hız aşırtmaya girmedim o yüzden konuyu oraya nasıl çektin. Stok değerlerde kullanacağını göz önüne aldığınızda stok soğutucu render falan almıyorsanız 3600 için yeterli. Binlerce hazır sistem kuruldu 3600 + stok fanlı ve oyunlarda frekans kıstığına dair konuya rastlamadım hiç. Ancak 5600'ü kurtarmıyor bunu anlatmaya çalışıyorum anlatamıyorum sabahtan beri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı