R5 5600G & RX6800 XT sisteme yükseltme önerileri

Arkadaşlar 1000W o an çok ucuza çözdüm 2000 gibi bir fiyata ve kaçırmak istemediğim için aldım. Modüler olması da benim için ayrı bir güzel olduğu için seçtim. Onun dışında 8K bütçe var. Arttırabilirim biraz daha eğer anakart uygun derseniz zaten direk 2700 çıkın.

Aslında o kadar bütçe varsa AM5 de geçilebilirmiş çıkan parçalar satılarak.

Aslında o kadar bütçe varsa AM5 de geçilebilirmiş çıkan parçalar satılarak.

Geçilebilir mi? Eğer geçilebilecekse geçerim ancak farkı olur mu? Hangi parçaları almam gerekir?

Gözüme çarpıyor 1000W ve üstü PSU'lar o sebeple. Kötü bir şey demiyorum ki :D

Sıkıntı yokta hocam ben sizden yardım istiyorum siz takıldınız 1000W :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçilebilir mi? Eğer geçilebilecekse geçerim ancak farkı olur mu? Hangi parçaları almam gerekir.

Şu şekilde şu anda en ucuz B650 3600TL sıfırı. En ucuz AM5 işlemci Ryzen 5 7500F var sıfırı 5800 civarı ama ikinci elini 4-5k arası bulabilirsiniz. Elinizdekileri(anakart, işlemci ve RAM) de satıp geriye DDR5 RAM almak kalıyor.

@ALFA CREW bir de hocam siz bu sistemi 1080p mi yoksa 2K mı kullandınız şu ana kadar?

Şu şekilde şu anda en ucuz B650 3600TL sıfırı. En ucuz AM5 işlemci Ryzen 5 7500F var sıfırı 5800 civarı ama ikinci elini 4-5k arası bulabilirsiniz. Elinizdekileri(anakart, işlemci ve RAM) de satıp geriye DDR5 RAM almak kalıyor.

Şöyle sorayım yani almışken iyi bir şey alayım şu anki sistemimin bir tik üstü olacaksa o kadar para vermeye değer mi? Sorusu geliyor aklıma mesela anakartı alayım iyi bir şey sonrasında işlemci ve anakartıda ona göre alırız ilk etapta 8 GB ramlade idare ederim gerekirse ama anakart ve işlemci düzgün bir olmalı

@ALFA CREW bir de hocam siz bu sistemi 1080p mi yoksa 2K mı kullandınız şu ana kadar?
monitörüm 1080

Şöyle sorayım yani almışken iyi bir şey alayım şu anki sistemimin bir tik üstü olacaksa o kadar para vermeye değer mi? Sorusu geliyor aklıma mesela anakartı alayım iyi bir şey sonrasında işlemci ve anakartıda ona göre alırız ilk etapta 8 GB ramlade idare ederim gerekirse ama anakart ve işlemci düzgün bir olmalı.

Yani AM4 önü bir nevi artık kapandı, AM5 önü açık bir platform sadece performans olarak bakmamak gerekiyor olaya ama R5 5600G ve R5 7500F arasında hatırı sayılır bir fark var.

Yani AM4 önü bir nevi artık kapandı, AM5 önü açık bir platform sadece performans olarak bakmamak gerekiyor olaya ama R5 5600G ve R5 7500F arasında hatırı sayılır bir fark var.
R5 7600 alabilirim gerekirse daha iyiyse eğer çünkü işlemcinin daha garantisi filan duruyor biraz ekleme yapar alırım işlemciyi ancak anakart ne almam gerekiyor sence bir süre götürmesi için beni ?

Bende PC'yi güncelleyeceğim bu ay, parça ve performans arayışındayım, hiç darboğaz yaşadınız mı R5 5600G ve 6800XT ikilisiyle? Bende sistemi i5 11400F ve RX 6800 XT veya 6900XT üzerine kurmayı düşünüyorum.

Hiç darboğaz yaşamadım hocam. Ancak şu aklınızda bulunsun bende ASRock 3 fanlı modeli var ve çok büyük. Kasa boyutunu ölçerek al :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı