R5 5600G & RX6800 XT sisteme yükseltme önerileri

R5 7600 alabilirim gerekirse daha iyiyse eğer çünkü işlemcinin daha garantisi filan duruyor biraz ekleme yapar alırım işlemciyi ancak anakart ne almam gerekiyor sence bir süre götürmesi için beni?

Yani bence A620'de yeter ama A620'ler 3K'den başlarken B650'ler 3.6kdan başlıyor yani aradaki farkı verip B650 almak daha mantıklı olur. İşlemciyi ise araştırın performans artışını sevdiğiniz olanı alıp geçin. RAM işi kolay zaten başta tek slot 16 GB alın sonra bir tane daha yapıştırırsınız.

Hiç darboğaz yaşamadım hocam. Ancak şu aklınızda bulunsun bende ASRock 3 fanlı modeli var ve çok büyük. Kasa boyutunu ölçerek al :D

Kasa gerekirse değişir. O sorun değil hatta gerekirse uzay setup kullanırım bir süre. Ben sadece darboğazdan çekiniyorum. Aslında bunlar 2 veya 4K kartı ama ben 1080p kullanıcısıyım ve bana yetiyor. 6700 serisine de fazla para vermek istemedim ikinci elde aralarındaki fiyat farkı çok az 1-2K civarı.

Yani bence A620'de yeter ama A620'ler 3K'den başlarken B650'ler 3.6kdan başlıyor yani aradaki farkı verip B650 almak daha mantıklı olur. İşlemciyi ise araştırın performans artışını sevdiğiniz olanı alıp geçin. RAM işi kolay zaten başta tek slot 16 GB alın sonra bir tane daha yapıştırırsınız.

Kasa gerekirse değişir. O sorun değil hatta gerekirse uzay setup kullanırım bir süre. Ben sadece darboğazdan çekiniyorum. Aslında bunlar 2 veya 4K kartı ama ben 1080p kullanıcısıyım ve bana yetiyor. 6700 serisine de fazla para vermek istemedim ikinci elde aralarındaki fiyat farkı çok az 1-2K civarı.
ben rx 6800 XT aldım ve japonyadan gelmişti. şahsen çok memnunum oynatamadığı oyuna rastlamadım onu geçtim çok heybetli ve tasarımsal olarak (bendeki) çok güzel ben bir kaç ay önce 11000 aldım

Bir de bu önerdiğin anakartın linkini atar mısın yanlışa bakmayalım şimdi :D

Ben RX 6800 XT aldım ve Japonya'dan gelmişti. Şahsen çok memnunum oynatamadığı oyuna rastlamadım onu geçtim çok heybetli ve tasarımsal olarak (bendeki) çok güzel ben birkaç ay önce 11000 aldım.

Bende 10k civarı gördüm ikinci el ASRock'ları, 9K ya Sapphire satanlar var. İkisinden birini almayı düşünüyorum. Bakalım zaten ilk aşamada işlemci değişmeyecek i3 10105F ve RX 6800 XT veya 6900XT'nin tanışmasını çok merak ediyorum:D.

AM5 sisteme geçmeyi düşünmediğini farz alarak;
İşlemci değişimi, mevcut RAM'leri takaslayıp 32 GB ve anakartı en azından 450 chipset serisi tercih etmende fayda var. Bütçen az ise AM4 yükseltmesi yap.

AM5 geçersende yine bunları değişeceksin. Aslında ekran kartı, PSU ve kasa dışında diğerleri değişmeli. AM5 8400F ile 7500F başlangıç işlemci ile istediğini alırsın ekran kartın çok iyi zaten.

Ben RX 6800 XT aldım ve Japonya'dan gelmişti. Şahsen çok memnunum oynatamadığı oyuna rastlamadım onu geçtim çok heybetli ve tasarımsal olarak (bendeki) çok güzel ben birkaç ay önce 11000 aldım.

Bir de bu önerdiğin anakartın linkini atar mısın yanlışa bakmayalım şimdi :D

Özel olarak önerdiğim bir anakart yok, sadece piyasasına bakıp B650 alın derim. Akakçe'den baktım. Anakart için ayrıca konu açarsınız beğendiklerinizden.

Benim gördüğüm anakartlar 6000 başlıyorda ben mi yanlış bakıyorum diye yazdım :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı