Çözüldü R5 5600G sistem LoL'de düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hromynet

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir APU sistem topladım ama oyunlarda düşük FPS alıyorum. Tamam öyle çok yüksek bir beklentim yok ama LoL oynarken 60 FPS'in altına düştüğü oluyor. Ne yapmam lazım? Bu durum normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni bir APU sistem topladım ama oyunlarda düşük FPS alıyorum. Tamam öyle çok yüksek bir beklentim yok ama LoL oynarken 60 FPS'in altına düştüğü oluyor. Ne yapmam lazım? Bu durum normal mi?

Ekran kartı driverini yükledin mi? Ondan dolayı oluyor olabilir.

Ekran kartı driverini yükledin mi? Ondan dolayı oluyor olabilir.

Çözüm

İndir buradan otomatik işlemcine dahil olan IGPU'yu tanır gerekli sürücüleri yükler bu program. FPS problemin çözülürse driver yüzünden problem yaşıyorsun demektir. Düzelmezse başka bir problemin vardır.

RAM'lerinin Dual channel olmaması, XMP profilin açık olmaması gibi.

Driveri indirdim kurdum FPS'im arttı Valorant'ta 180-250 arası FPS alıyorum.

Dual channel RAM nedir? Şu an 1x16 GB RAM takılı 3200 MHz.

XMP'yi nasıl açarım? Anakartım B450M K

Dual Channel RAM iki tane RAM'in takılı olunca performansın artmasıdır. Yani RAM'ler ikili olunca daha iyi uyum sağlayıp daha iyi performans veriyor.

Biosa girip açacaksın anakart modelini yaz youtube'a vardır tarifi elbet. Şuan 2133mhz'de kullanıyorsun RAM'leri pcyi kuran kimse o yapmadıysa o işlemi.

AMD tarafında DDR4'te 2 ram kullanman gerek,performans bayağı artar aynı RAM'den bir tane daha alıp takarsan.

2. RAM'i biraz erteliyeceğim şu an zaten monitörüm 60 Hz önce bir ekran kartı sonra da monitör alacağım.

BIOS'a girip açacaksın anakart modelini yaz YouTube'a vardır tarifi elbet. Şu an 2133MHz'de kullanıyorsun RAM'leri PC'yi kuran kimse o yapmadıysa o işlemi.

AMD tarafında DDR4'te 2 RAM kullanman gerek, performans bayağı artar aynı RAM'den bir tane daha alıp takarsan.

BIOS'a girip açacaksın anakart modelini yaz YouTube'a vardır tarifi elbet. Şu an 2133MHz'de kullanıyorsun RAM'leri PC'yi kuran kimse o yapmadıysa o işlemi.

AMD tarafında DDR4'te 2 RAM kullanman gerek, performans bayağı artar aynı RAM'den bir tane daha alıp takarsan.

Gorev yoneticisinde 3200 MHz olarak gosteriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı