R5 5600'ün 59 derece olması normal mi?

effroii1

Femtopat
Daha fazla  
2 tane bilgisayarım var şu an kullandığım bilgisayarı yeni aldım. İçinde R5 5600 var eski bilgisayarımda R5 5500 var. İkisinde de DeepCool AK400 kule tipi hava soğutucusu var R5 5500 olan sistemde Valorant'ta 44 derece alırken R5 5600 olan sistemimde boşta 50 derece Valorant da 59 derece ile oynuyorum. Sebebi ne olabilir?

İşlemci boşta %20 ile %30 arası kullanıyor.

Normal olduğunu biliyorum ama neden böyle bir sebebi yok mu? Diğer bilgisayarımda daha az ısınıyor.

Başlığı yeni gördüm bu arada ayarları kurcalarken kendisi normal mi yazmış ben yazmadım onu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal olduğunu biliyorum ama neden böyle bir sebebi yok mu? Diğer bilgisayarımda daha az ısınıyor.

Başlığı yeni gördüm bu arada ayarları kurcalarken kendisi normal mi yazmış ben yazmadım onu.
İşlemciler farklı olduğu için çektiği güçler de farklı oluyor. Fazlalık güç ısıya dönüşür.

Gigabyte A520 mk v2, R5 5500, RX 6650 XT, XPG D30 8+8 RAM kasanın markası Everest modelini hatırlayamadım şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600 de bulunan eec desteği RAM'in yetersiz olduğu kısımlarda daha fazla yüke biniyor ve ısıya neden oluyor R5 5500 eec desteği yoktur endişelenmen gereken bir durum yok

Technopat Haberler

Geri
Yukarı