R5 5600X bilgisayar aniden kapanıyor

A4B DayI

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8x2 16gb gskill ram
SSD veya HDD modeli
samsung 970 evo plus 1tb 2 adet ve 1 sata ssd
Ekran kartı
MSİ Ventux x2 rtx 4060
Anakart
b550m-k
İşlemci
ryzen 5 5600x
Ryzen 5 5600X işlemci.
16 GB RAM.
MSI Ventus X2 4060 8 GB.
2 adet Samsung 970 EVO Plus 1TB M.2 SSD.
1 SATA SSD.
600W Rampage Power.
Sistem bu ve herhangi bir oyunu açmaya çalıştığım an anında kapanıyor ve yeniden açılıyor. MSI Afterburner'den Power limiti 80e çektiğimde ise 10 dakikalık bir oynama süresi tanıyor. Önceki işlemcim Ryzen 5 5500dü Ryzen 5 5600xi alırken sinerjieden Power sıkıntı çıkarır mı dediğimde sorun çıkarmaz dediler fakat tahminimce Power yüzünden kapanıyor. Yakın zamandada Power yükselteceğim maddi durumum yok. Bir çözüm yolu bilen var mı?

Ryzen 5 5600X işlemci.
16 GB RAM.
MSI Ventus X2 4060 8 GB.
1 SATA SSD.
600W Rampage Power.
Sistem bu ve herhangi bir oyunu açmaya çalıştığım an anında kapanıyor ve yeniden açılıyor. MSI Afterburner'den Power limiti 80e çektiğimde ise 10 dakikalık bir oynama süresi tanıyor. Önceki işlemcim Ryzen 5 5500dü Ryzen 5 5600xi alırken sinerjieden Power sıkıntı çıkarır mı dediğimde sorun çıkarmaz dediler fakat tahminimce Power yüzünden kapanıyor. Yakın zamandada Power yükselteceğim maddi durumum yok. Bir çözüm yolu bilen var mı?

FPS sınırlamasını açabilirsin ve AMD'nin programından güç kullanımını düşürebilirsin

Afterburner'den Power limiti 80e çektiğimde ise 10 dakikalık bir oynama süresi tanıyor.

MSI Afterburner'i sil ve bir de öyle açmayı dene oyunları. Bende Afterburner'in ayarları ile oynayıp arka planda açtığım zaman ekran kartım ile oyun açtığım zaman sürücü sorunu oluşturuyor ve mavi ekran alıyorum. Tavsiyem Afterburner'i silmeniz yönündedir.

Ryzen 5 5600X işlemci.
16 GB RAM.
MSI Ventus X2 4060 8 GB.
1 SATA SSD.
600W Rampage Power.

Power yüzünden kapanacak bir sistem değil yalnız sistemin maximum 500W harcar hesapladım. Tahminimce ekran kartın bozuk. Yani aynı sorunu yaşadım ancak benim ekran kartım bozulmuştu. Ayrıca başka bir PC'dede Power bozulmuştu ve aynı sorun yaşanıyordu. Yani Power'ya da ekran kartını teste tabii tutmanı öneriyorum. ayrıca sıcaklıklarını kontrol et belki fan falan oturtulmamış olabilir

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı