R5 5600X CPB kapalı ve açık oyun performans testi

MXneo

Hectopat
Katılım
31 Aralık 2018
Mesajlar
42
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz ki bu işlemci performanslı çalışmasına rağmen ne yaparsanız yapın çok sıcak çalışmakta. Ben de işlemci özelliği olan sıcaklıklara çok etki eden CPB(Core Performance Boost) özelliğini açık ve kapalı şekilde 5 adet oyun ile test ettim. Bu oyunlar 'Immortals Fenyx Rising, Doom Eternal, Ghostrunner, GTA 5, RDR 2. iki test arasında da tek fark açık ve net şekilde belli sıcaklık ve kararsız voltaj çekimi. CPB açık oyunda 10 dakika sonunda 80 dereceleri geçebiliyor. CPB kapalı 10 dakika sonunda 57 derecelere ulaşıyor. Herhangi bir performans kaybı söz konusu değil. Benim düşüncem: Bu işlemci CPB açık iken çok kararsız çalışıyor ve kararsız çalışmasından dolayı çok ısınıyor diğer bileşenleri de ısıtıyor. Ekran kartı, anakart vb. kendiniz voltaj ayarlayıp overclock yaparsanız daha stabil ve kararlı çalışacağına eminim. Testler 1080 Full HD ve oyunlar en son (Ultra) ayarlarda yapılmıştır.

CPB açık:

(CPB AÇIK) DOOM Eternal.jpg

(CPB AÇIK) Ghostrunner.jpg

(CPB AÇIK) GTA V.jpg

(CPB AÇIK) Immortals Fenyx Rising.jpg

(CPB AÇIK) RDR2.jpg

CPB kapalı:

(CPB KAPALI) DOOM Eternal.jpg

(CPB KAPALI) Ghostrunner.jpg

(CPB KAPALI) GTA V.jpg

(CPB KAPALI) Immortals Fenyx Rising.jpg

(CPB KAPALI) RDR2.jpg
 
Son düzenleme:
Bence işlemci, grafik kartına yüklenen oyunlarda değil online oyunlarda test edilmeli ve ayarlar da en düşüğe çekilip işlemciye yüklenilmeli.
 
Nedeni basit çünkü darboğaza düşmemişsiniz, test ettiğiniz tüm oyunları olabildiğince en düşük ayarlara alın sonrasında tekrar test edin.
 

Geri
Yukarı