R5 5600X geleceğe dönük mü?

R5 5600X performansı neredeyse İ9 10900K gücünde.
Tekli çekirdek performansı:
CB20-2-o (1).png

Oyun testleri:

R5 5600X performansı neredeyse i9 10900K gücünde.
Eki Görüntüle 805841
Oyun testleri:

Öyle ama 10700K ile kafa kafaya ve çok çekirdek açısından bu işlemci daha iyi.

AMD 5600X- MSI RTX3060TI GAMING X TRIO-MAG B550 TOMAHAWK-CORSAIR 480GB NVME-16GB fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 13000TL
Parçaları tek tek aldığında ise, 14742 TL tutuyor. Akakçeden en ucuzlarını seçtim. Eğer içinde bu fiyata sıvı soğutucuda dahilse sistem çok ucuza satılıyor. Zaten şuanda bile indirimli vatanda. Şaşırdım.
Bende şaşırmıştım. Sıvı soğutucu dahil mi değil mi diye öğreneceğiz bir kaç güne çünkü bir arkadaşa bu sistemi attım, almış sistemi söyler bize dahil mi değil mi diye.

R5 5600X performansı neredeyse i9 10900K gücünde.
Eki Görüntüle 805841
Oyun testleri:

Veriler böyle fakat testlerde kafa kafayalar. Nasıl oluyor anlamış değilim

Performansı İ9 10900K ile kafa kafaya. Çoklu çekirdek ise İ7 10700K önde.
Eki Görüntüle 805854
Çoklu çekirdek önemli render aldığım için ama öyle 4K olmadığı için çok sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Attığım sistemde sorun yaşar mıyım? İleri yıllarda fazla kullanım dolayı drop yemek istemiyorum.

Çoklu çekirdek önemli render aldığım için ama öyle 4K olmadığı için çok sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Attığım sistemde sorun yaşar mıyım? İleri yıllarda fazla kullanım dolayı drop yemek istemiyorum.
Uzun yıllar kullanacaksan İ7 10700K öneririm.
Çünkü çekirdek avantajı var.
Üzerine bir miktar bütçe ekleyip İ9-10850K almanızı tavsiye ederim.

Peki hangi kriterleri baz alarak bu seçimi yaptınız? Bende bu çıkmazın içindeyim onun için soruyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı