R5 5600X geleceğe dönük mü?

O zaman kararınızı 5600X'den yana verdiniz doğru mu?
Evet doğruydu ama yine değişti.
Uzun yıllar kullanacaksan İ7 10700K öneririm.
Çünkü çekirdek avantajı var.
Üzerine bir miktar bütçe ekleyip İ9-10850K almanızı tavsiye ederim.
Hocam işlemciyi alıp 2 yıl sonra çöpe atmayacağıma göre gerçekten çok uzun yıllar kullanacağım. O kadar Ryzen övdükten sonra Intel diyorsunuz. Bende çok kararsız kaldım. R5 5600X RTX 3060 Tİ ile kaç sene idare eder? İ7 10700K ile kaç yıl idare eder?
Peki hangi kriterleri baz alarak bu seçimi yaptınız? Bende bu çıkmazın içindeyim onun için soruyorum.
Seçimi yapmıştım ama NAkeros uzun yıllar için İ7 10700K önerdi. Kararım hep değişiyor.

Evet doğruydu ama yine değişti.

Hocam işlemciyi alıp 2 yıl sonra çöpe atmayacağıma göre gerçekten çok uzun yıllar kullanacağım. O kadar Ryzen övdükten sonra Intel diyorsunuz. Bende çok kararsız kaldım. R5 5600X RTX 3060 Ti ile kaç sene idare eder? i7 10700K ile kaç yıl idare eder?

Seçimi yapmıştım ama NAkeros uzun yıllar için i7 10700K önerdi. Kararım hep değişiyor.

OC potansiyeli ve fazladan çekirdek sebebiyle 10700K daha ileri dönük ve genel olarak render konusunda daha iyi. Oyun performansı nedense testlerde benzer. Sentetik testlerde stock 10700K'yı teklide geçiyor 5600X. Acele yoksa 11. nesil bekleyin veya daha ucuza 5700X gibi bir şey çıkacaksa onu bekleyin. Bu iki işlemci arasından 10700K daha mantıklı şu an.

İleri dönüklük için hiçbiri. 11. nesli bekleyin ve anakart olarak neredeyse aynı fiyata daha iyi TUF var. Mümkünse Gaming Edge veya Tomahawk. İki işlemci arasından 10700K daha mantıklı gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5600X yüksek OC'lu bu testte.
Bir de 5.3'te %20 artış var neredeyse 5800X'e yaklaşıyor.

Eki Görüntüle 805785

İleri dönüklük için ya 5800X'in indirime girmesini veya stokların yenilenmesini bekleyin ya da 11. nesil.

Anakart olarak Z490-A PRO yerine TUF alın hemen hemen aynı fiyat diye hatırlıyorum. Mümkünse Tomahawk.

OC potansiyeli ve fazladan çekirdek sebebiyle 10700K daha ileri dönük ve genel olarak render konusunda daha iyi. Oyun performansı nedense testlerde benzer. Sentetik testlerde stock 10700K'yı teklide geçiyor 5600X. Acele yoksa 11. nesil bekleyin veya daha ucuza 5700X gibi bir şey çıkacaksa onu bekleyin. Bu iki işlemci arasından 10700K daha mantıklı şu an.

Anakart olarak Z490-A PRO yerine TUF alın hemen hemen aynı fiyat diye hatırlıyorum. Mümkünse Tomahawk.
700W PSU ile kullanacağım için OC yapmam bence sakıncalı. Zaten işlemci 125W TDP değerinde. OC yapınca RTX 3060 Tİ ile yeter mi?

Cougar STX-700. Güzel bir PSU diye biliyorum.
Mümkünse şunlar da olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı