R5 5600X için anakart tavsiyesi

Resitall

Hectopat
Daha fazla  

Ryzen 5 5600X 5. nesil işlemci için anakart alacağım bu iki anakart arasında kaldım birisi Wi-Fi birisi Wi-Fi değil arasında ki fark nedir söyler misiniz?

Bu arada işlemcim:
https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail
Bu arada anakart ve işlemci uyumlu değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ryzen 5 5600X 5. nesil işlemci için anakart alacağım bu iki anakart arasında kaldım birisi Wi-Fi birisi Wi-Fi değil arasında ki fark nedir söyler misiniz?

Bu arada işlemcim:
https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail
Bu arada anakart ve işlemci uyumlu değil mi?

Aynı işlemci ile bu Anakartı kullanıyorum gayet memnunum.

Uyumludur. Ben Wi-Fi içermeyen modelini kullanıyorum. Bir ara BIOS yazılımları yüzünden çok sıkıntı çektik. (Reddit ve diğer bazı ortamlarda şikâyetleri görebilirsiniz.) RAM'ler XMP modunda stabil çalışmıyordu. Şu an saat gibi. Özellik olarak da dolu diyebiliriz. Ancak tek eksiği BIOS flash düğmesi ve bu amaç için ayrılmış USB portu olmamasıdır. Yani uyumlu işlemci olmadan BIOS güncellemesi yapmak mümkün değil. Kutudan da 5000 serisi uyumlu BIOS yüklü olarak çıkmama ihtimali yüksek. Yani eğer alırsanız BIOS güncellemesi için servise göndermek durumunda kalabilirsiniz. Wi-Fi yazan modelde dahili Wi-Fi adaptörü var. Eğer bilgisayarı uygun yere koyarsanız USB veya PCI-e adatör almaya gerek kalmadan evinizdeki kablosuz ağa bağlanabilirsiniz.

Ben şahsen şu saatten sonra sistem toplayacak olsam kesinlikle B550 anakart alırdım. Sistemi kasım 2019'da aldığım için piyasada yoklardı. Çoğu kişi için daha mantıklı bir tercih olarak duruyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı