R5 5600X işlemci soğutucu olmasına 83 derece oluyor

Evimiz bu arada yerden ısıtmalı kışın 26 derecede sabit.yazın klima ile odamı ben 21 derece yapıyorum o zaman sorun olmuyordu.Ben bunun da etkisi olabiceğini düşünmüştüm ama şimdi sizler öyle güzel izah ettinizki sorunu daha iyi anladım.HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM <3
@Marmaris beyefendisi Hocam kasadan memnun musun tavsiye eder misin?
Görsel olarak kesinlikle güzel.Ama kasa havalandırma konusudanda orta sekment gibi.Yinede öneririm
 
Arkadaşlar tekrardan hepinize merhaba,

Monitörümü 144 hz yaptım diye işlemci o değerlere yükselmiş.Bugün 60 hz çektim eskisi gibi maks 72 dereceyi gördü.Bilginizee :)
 
Hocam 144 Hz monitör aldıysan zaten 144 olmasını istediğin için 144 almışsın, monitöre hatayı yıkmak çok yanlış olur. 2. olarak ben Ryzen 5 3600 kullanıyorum, LoL gibi yada daha çok sistemi zorlayacak oyunları oynadığımda garip bir şekilde çok fazla ısındığını fark ettim ve stres testine soktuğumda ise işlemcim bir kaç dakika içerisinde 88 ve üstünü görüyordu, AMD stock soğutucusunu kullanıyorum, masaüstündeyken mesela çok gereksiz yere 10-20 derece bir anda 50 den 70'e fırlayabiliyordu.

Stok soğutucu kullandığım için ve şu anki ısı değerlerinden de memnun olmadığım için, gereksiz yere 4 GHz de gezen işlemcimi 3.6 GHz e sabitledim, daha doğrusu kendi sabit hızında çalışıyor. Size verebileceğim şu an için tek bir tavsiye var, BIOS a girip yukarıdaki kişilerinde bahsettiği CPB ayarını kapatmanızı öneririm.

Bilgisayarınızı yeniden başlat diyip veyahut kapatıp açarken BIOS açılana kadar del tuşuna basın ardından F7 e basın sonrasında sol kısımdan Overclock settings OC den Advanced CPU Configurationa tıklayın. Daha sonra ise Core Performance Boosta tıklayıp Auto yu Disabled yapın. Ardından klavyeden F10 a basarak kaydedin ve sistemi yeniden başlatın.

Örnek video için ise buyurun dakika 5.21 den başlayın ve 6.00 a kadar ise her şeyi çok güzel anlatmış buradaki kişi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son olarak benim sistemimde ise boşta 38-42 yük altındayken de 52-53 derecelerde geziyor, Mid Tower kasa kullanıyorum ve dediğim gibi stock soğutucu kullanıyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı