R5 5600X işlemciye hız aşırtma yapılmalı mı?

omuraycil

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
RAM
PNY XLR8 DDR4 4000Mhz CL17
Anakart
MSI B550 Tomahawk
Merhaba 5600X işlemcim ve B550 Tomahawk ana kartım var. Ben ileride hız aşırtma yaparım diye Tomahawk model anakart almıştım ama oyun testlerine baktığımda 5600X işlemci için hız aşırtmanın pek avantajı olmadığını gördüm. Sadece 5-10 FPS artışı ve 8-10 derecede sıcaklık artıyor, arada kayda değer bir fark görmediğim için hız aşırtma işini askıya aldım siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Hız aşırtma yapmanın avantajı var mı? Bu 5600X işlemci için.
Ben çok fazla oyun oynamadığım için sadece oyun olarak değil genel değerlendirme yaparsanız memnun olurum.

Render almıyorsanız veya darboğaz yaşayacağınız üst düzey bir ekran kartınız yoksa gerek yok. Keyfi hız aşırtma yapmak istiyorum derseniz de en az 240 mm sıvı soğutma gerekiyor bence.

BIOS'taki Smart Access Memory açık ise, işlemciyi overclockladığın zaman aynı zamanda ekran kartı ve RAM de hızlanıyor. O yüzden overclock destekli ürünler pahalı ve o parayı verdiysen sınırları aş kardeşim. CPU Z de tek çekirdek 670 çoklu çekirdek puanım 5350.

BIOS'taki Smart Access Memory açık ise, işlemciyi overclockladığın zaman aynı zamanda ekran kartı ve RAM de hızlanıyor. O yüzden overclock destekli ürünler pahalı ve o parayı verdiysen sınırları aş kardeşim. CPU Z de tek çekirdek 670 çoklu çekirdek puanım 5350.

Çoklu çekirdek puani düsük degil mi biraz.

Render almıyorsanız veya darboğaz yaşayacağınız üst düzey bir ekran kartınız yoksa gerek yok. Keyfi hız aşırtma yapmak istiyorum derseniz de en az 240 mm sıvı soğutma gerekiyor bence.
Bazen haftada 1 video hazirliyorum ekran kartina darbogaz yaptigini girmedim 3070 kartim ve 240mm sivi sogutmam var

Soğutucun iyiyse BIOS üzerinden PBO aç yeter.
Cooler master ml240l v2 var

Çok gerekli değil ancak güzel bir PBO ve Curve Optimizer ayarı iyi gider. Stok haldeki sıcaklıklara benzer değerler alarak 4850 MHz gibi hızlar görebilirsin.
Sabit 4850mhz de kalacak demi kendisi frekans ayari yapmayacak o zamanda enerji tuketimi veya isi artmazmi?

5600x iyi bir soğutma ile 4.7 ghz i rahat gören bi işlemci boost ile oc yapmak keyfi olur 4.7 ghz gayet üst düzey bir hız
Evet stok halinde bile guzel bi degere ciktigi icin arada kaldim zaten

Soğutucun iyiyse BIOS üzerinden PBO aç yeter.
Pbo yu acinca kendimi manual ayar yapmamiz gerekiyormu yoksa otomatikmi yapiyor gerektiginde

Bazen haftada 1 video hazirliyorum ekran kartina darbogaz yaptigini girmedim 3070 kartim ve 240mm sivi sogutmam var

Cooler master ml240l v2 var

Sabit 4850mhz de kalacak demi kendisi frekans ayari yapmayacak o zamanda enerji tuketimi veya isi artmazmi?
Sıvı soğutmanız hız aşırtma için yeterli. PBO'yu kapatıp undervoltage ve frekans sabitleme yapacaksınız. Frekans yüksekken enerji tüketimi buna bağlı olarak artmaz. İşlemci ne kadar gerekiyorsa o kadar güç çeker. İşlemcinin ne kadar iyi bir silikon kalitesi varsa o kadar iyi undervoltage yaparsınız. İnternette bu işlemciye undervoltage yapmış kişilere bakın. Muhtemelen 1.3 volttan kapı açıp stabil değeri bulana kadar deneme yapmanız gerekir. Frekans arttırıp arttırmamak size kalmış ama undervoltage öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı