Görüşümü kanıtladığın için sana teşekkür ediyorum öncelikle.
Farklı şey söylemiyoruz, ortada görüş vs. de yok. Dediğimin aynısını söylüyorsun, sadece en temel nedene inip söylemeye çalışıyorsun. Diğer bilgisayarcı arkadaş "dolaylı" nedeni dahi kabul etmiyor ya, neyse.
Nihayetinde çözünürlük düşünce FPS artacak bu da işlemciyle yük bindirecek. Benim burada çözünürlük ile işlemci yükü arasında bağlantı var, çözünürlük düşürmek işlemciye yük bindirir demem yanlış değil. İlla çözünürlük düşürmek FPS artırır, dolayısıyla işlemciye binen yük artar dememe gerek yok.
Çözünürlük düşerse işlemciye binen yük artıyor mu? Artıyor. Beni cevaplayan "bilgisayarcı" arkadaş çözünürlük ile işlemci yükü arasında hiçbir bağlantı yok demiş mi? Demiş. E peki dediği yanlış mı? Senin de verdiğin örnekten görüleceği üzere yanlış. FPS artışı işlemciye yük binmesine sebebiyet verir, çözünürlük düşürmek de FPS artışına sebebiyet verir, o halde çözünürlük düşürmek işlemciye yük bindirmeye sebebiyet verir. Burada hatalı bir mantık yok.
Misal FPS artırmak isteyen bir insana çözünürlük düşür desem, sırf başına "çünkü ekran kartı daha düşük çözünürlükte render alacak, dolayısıyla daha rahat kare üretecek ve daha fazla kare alabileceksin" demediğim için dediğim yanlış mı olacak? İlla her şeyi fi tarihine giderek açıklamak mi lazım? Misal, elini sıcak bir nesneye değdirirsen elin acır ama aslında sinirlerin beynine "acı" iletiyor, temel neden bu. Buna rağmen gidip de sıcak nesneye elini değdirmek ile canının yanması arasında korelasyon yok mu diyeceğiz ya da elini sıcak nesneye değdirirsen canın yanar diyen insan yanlış mı söylemiş olacak?
Söylediğim şey yanlış değil. "Çözünürlük ile işlemci yükü arasında hiçbir alaka olmadığı" ise bariz yanlış. Daha M.Ö nedenlerine gitmeyeceksek tartışacak bir şey yok.