R5 5600X & RTX6700 XT sistemle Valorant'ta anlık takılmalar

İşletim sistemi
Windows 11

cassiann

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Hyperx Fury RGB 2x8 GB 3600 Mhz
SSD veya HDD modeli
M2 SSD Kingston
Ekran kartı
MSI Gaming X RX6700XT
Anakart
ASUS TUF B550M GAMİNG WİFİ
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar şimdiden konu ile ilgilenen tüm arkadaşlar teşekkürler.

Konu başlığında belirttiğim gibi Valorant oynarken FPS ile alakalı bir problem yaşamasam da ani takılmalar yaşıyorum ve ister istemez bu konu kafamı fazlasıyla kurcalıyor. Durumu daha doğru izah etmek adına sistemimi de paylaşarak ilgili konu hakkında yardımınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
-ASUS TUF B550M Gaming Wi-Fi
-MSI Gaming X RX 6700XT.
- Ryzen 5 5600X işlemci.
- High Power 600W +80 PSU.
- HyperX Fury 3600MHz 2x8GB RAM.

Söz konusu sistemde dahi 2K 165 Hz monitör üzerinde garip şekilde takılmalar oluyor ve tam olarak neden kaynaklandığını anlayamıyorum.
Monitörde V-Sync veya FreeSync kullanmıyorum, FPS kilitlemediğimde oyun daha akıcı bir durumda oluyor. Bunu ekran kartının daha rahat çalışmasına bağlıyorum.

Sistemde darboğaz mı, PSU yetersizliği mi, benim kaçırdığım basit ince ayarlar mı ne olduğunu bilmediğimden her türlü önerinize açığım.
Not: Verdiğim bilgiler yetersiz ise eksik bilgileri belirtin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şimdiden konu ile ilgilenen tüm arkadaşlar teşekkürler.

Konu başlığında belirttiğim gibi Valorant oynarken FPS ile alakalı bir problem yaşamasam da ani takılmalar yaşıyorum ve ister istemez bu konu kafamı fazlasıyla kurcalıyor. Durumu daha doğru izah etmek adına sistemimi de paylaşarak ilgili konu hakkında yardımınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
-ASUS TUF B550M Gaming Wi-Fi
-MSI Gaming X RX 6700XT.
- Ryzen 5 5600X işlemci.
- High Power 600W +80 PSU.
- HyperX Fury 3600MHz 2x8GB RAM.

Söz konusu sistemde dahi 2K 165 Hz monitör üzerinde garip şekilde takılmalar oluyor ve tam olarak neden kaynaklandığını anlayamıyorum.
Monitörde V-Sync veya FreeSync kullanmıyorum, FPS kilitlemediğimde oyun daha akıcı bir durumda oluyor. Bunu ekran kartının daha rahat çalışmasına bağlıyorum.

Sistemde darboğaz mı, PSU yetersizliği mi, benim kaçırdığım basit ince ayarlar mı ne olduğunu bilmediğimden her türlü önerinize açığım.
Not: Verdiğim bilgiler yetersiz ise eksik bilgileri belirtin.

Sorun Windows 11 olabilir sanki. Berbat bir işletim sistemi hala.

bios güncel son sürüm 3202, ek olarak insight capture gibi programları arka planda kullandığımda da çok manasız fps düşüşleri yaşıyorum.

Sorun Windows 11 olabilir sanki. Berbat bir işletim sistemi hala.
Çok doğru olabilir ancak fps türü bir oyunda bu sistemde anlık dropları yaşatması gerçekten mümkün mü? Windows 11 'e o kadar alıştım ki geri dönesim gelmiyor. ( Ek olarak temiz kurulum yapıp tekrar test ettim halen takılma mevcut)

BIOS güncel son sürüm 3202, ek olarak insight capture gibi programları arka planda kullandığımda da çok manasız FPS düşüşleri yaşıyorum.

Çok doğru olabilir ancak FPS türü bir oyunda bu sistemde anlık dropları yaşatması gerçekten mümkün mü? Windows 11'e o kadar alıştım ki geri dönesim gelmiyor. ( ek olarak temiz kurulum yapıp tekrar test ettim halen takılma mevcut)

Temiz kurulum Windows 11 de işe yaramıyor Valorant'ta yaklaşık 50 FPS kayıp yaşadım Valorant'ta Windows 10'a geri döndüm format atıp. Evet mümkün bu FPS dropların sebebi olması.

Söylediğiniz gibi bir performans kaybı olabilmesini anlıyorum ancak tam manasıyla FPS'ten bağımsız yaşadığım drop ne sebepli olabilir. Çünkü FPS'im yine de 165 üstünde hatta 240-300 seviyelerinde iken de bu problemi yaşıyorum.

İşlemci soğutucun ne?

Dark'ın bir sıvı soğutma modeli sıcaklık değerlerime dikkat ederim 65 dereceleri geçmiyorum herhangi şartta.

Olayı biraz daha iyi açıklayabilmek adına yaptığım ve yapacağım testlerin ekran görüntülerini de burada paylaşacağım. Umarım birisi bu konuda ufkumu açar zira sistemimin kalburüstü- iyi olduğunu düşündüğümden bu problem fazlasıyla canımı sıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı