cassiann
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
- RAM
- Hyperx Fury RGB 2x8 GB 3600 Mhz
- SSD veya HDD modeli
- M2 SSD Kingston
- Ekran kartı
- MSI Gaming X RX6700XT
- Anakart
- ASUS TUF B550M GAMİNG WİFİ
- İşlemci
- Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar şimdiden konu ile ilgilenen tüm arkadaşlar teşekkürler.
Konu başlığında belirttiğim gibi Valorant oynarken FPS ile alakalı bir problem yaşamasam da ani takılmalar yaşıyorum ve ister istemez bu konu kafamı fazlasıyla kurcalıyor. Durumu daha doğru izah etmek adına sistemimi de paylaşarak ilgili konu hakkında yardımınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
-ASUS TUF B550M Gaming Wi-Fi
-MSI Gaming X RX 6700XT.
- Ryzen 5 5600X işlemci.
- High Power 600W +80 PSU.
- HyperX Fury 3600MHz 2x8GB RAM.
Söz konusu sistemde dahi 2K 165 Hz monitör üzerinde garip şekilde takılmalar oluyor ve tam olarak neden kaynaklandığını anlayamıyorum.
Monitörde V-Sync veya FreeSync kullanmıyorum, FPS kilitlemediğimde oyun daha akıcı bir durumda oluyor. Bunu ekran kartının daha rahat çalışmasına bağlıyorum.
Sistemde darboğaz mı, PSU yetersizliği mi, benim kaçırdığım basit ince ayarlar mı ne olduğunu bilmediğimden her türlü önerinize açığım.
Not: Verdiğim bilgiler yetersiz ise eksik bilgileri belirtin.
Konu başlığında belirttiğim gibi Valorant oynarken FPS ile alakalı bir problem yaşamasam da ani takılmalar yaşıyorum ve ister istemez bu konu kafamı fazlasıyla kurcalıyor. Durumu daha doğru izah etmek adına sistemimi de paylaşarak ilgili konu hakkında yardımınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
-ASUS TUF B550M Gaming Wi-Fi
-MSI Gaming X RX 6700XT.
- Ryzen 5 5600X işlemci.
- High Power 600W +80 PSU.
- HyperX Fury 3600MHz 2x8GB RAM.
Söz konusu sistemde dahi 2K 165 Hz monitör üzerinde garip şekilde takılmalar oluyor ve tam olarak neden kaynaklandığını anlayamıyorum.
Monitörde V-Sync veya FreeSync kullanmıyorum, FPS kilitlemediğimde oyun daha akıcı bir durumda oluyor. Bunu ekran kartının daha rahat çalışmasına bağlıyorum.
Sistemde darboğaz mı, PSU yetersizliği mi, benim kaçırdığım basit ince ayarlar mı ne olduğunu bilmediğimden her türlü önerinize açığım.
Not: Verdiğim bilgiler yetersiz ise eksik bilgileri belirtin.
Son düzenleyen: Moderatör: