R5 5600X sistem açıldığında 70-90 derece oluyor

TsuMeX

Kilopat
Öncelikle merhaba herkese. Her zaman olmamakla birlikte PC'yi 3 4 saat kapalı tutup tekrardan açtığımda CPU %2-3 kullanımdayken bir anda 70-90 dereceyi görüyor. PC'yi birkaç defa kapatıp açtım sorun çözülmedi. En son çare olarak kapatmak yerine yeniden başlattığımda sorun geçti ama sonraki zamanlar ara ara yine aynı problemi yaşıyorum. Acaba sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence soğutma biriminde sorun var. CPU soğutucunun jelatinini çıkarttın mı? Termal macun en son ne zaman değiştin? Düzeldi dediğim süreçte kaç derece oluyor?

Bende de var şimdilik stok soğutucu kullanıyorum 65 derece ile açılıyor oyuna girince 85leri görüyor.

Bence soğutma biriminde sorun var. CPU soğutucunun jelatinini çıkarttın mı? Termal macun en son ne zaman değiştin? Düzeldi dediğim süreçte kaç derece oluyor?

Bunca zamandır sorunsuz kullanıyorum son 2 3 gündür böyle bir problem var. Düzeldi dediğim süreç 30 35 derecelerde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…